Noice första LP heter “Tonårsdrömmar”. Omslaget visar fyra unga killar som sitter på golvet i en tunnelbanestation och ser litet lätt vilsna ut. Ett par har punkgult hår, en har skärmmössa och den fjärde ser bara prydlig ut. Bilden togs för ett år sedan och sen dess har det hänt mycket. Och oerhört snabbt! På bara några månader våren 1980 kom deras liv att förändras radikalt.
Bandets medelålder är för närvarande 16 år, yngste medlemmen är 15, heter Hasse Carlsson och är väldigt söt tycker tjejerna. Gruppen kommer från Gustavsberg utanför Stockholm och startade som en punkgrupp. Men de tycker punkrörelsen nu ett år senare fått för mycket modeinslag och att det också kommit för mycket knark i bilden. Så idag säger Noice att de definitivt inte är något punkband. Som de flesta andra unga band skriver de korta snabba rocklåtar. På “Tonårsdrömmar”, som sålt mycket bra, finns bland annat låten Rock’n roll och droger. Den handlar om sextiotalets offer för knarket, t ex Brian Jones i Rolling Stones och Jim Morrison i Doors och om deras egna unga kompisar som åkt dit på knarket.
För ett år sedan var Noice okända. De hade få spelningar, hade inte råd att hyra turnébuss utan åkte SL-buss och tunnelbana till spelningarna, de hade inte spelat in någon grammofonskiva utan var kort sagt vanliga skolkillar som spelade då och då för skojs skull.
Men så gick de och vann popbandstävlingen på Domino i Stockholm och fick skivkontrakt med Sonet. Tonårsdrömmar (bara egna låtar) kom ut och de fick också vara med i TV-programmet Måndagsbörsen. I och med TV-framträdandet öppnades alla portar. Skivan började säljas, jobben drösade in och de fick kontrakt med en stor bokningsfirma. Under sommaren 80 avverkade Noice sitt livs första folkparkssommar. De har också framträtt i italiensk och spansk TV, spelat in en singel samt ytterligare en LP.
Grabbarna vill bli proffs och försörja sig som musiker. Men de är som sagt mycket unga. Fredrik Hansson, som spelar keyboard är 16 år och studerar. Peo Thyrén är 17, spelar bas och går i skolan. Hasse Carlsson är 15, sjunger och går i skolan. Robert Klasén är 17, spelar trummor och den ende som arbetar. Han försörjer sig som laboratorieassistent.
Noice är musikaliskt och scenmässigt inget märkvärdigt. Men de skriver fräscha låtar på svenska som handlar om saker de själva upplevt, saker som deras tusentals fans har lätt att identifiera sig med. De har en söt sångare och hade lyckan att få vara med i TV. Så — idag slipper Noice åka tunnelbana till spelningarna, de har en stor turnébuss och två turnéledare med sig.
Noice har varit mycket inspirerade av David Bowie och lyssnar idag gärna på Kraftverk och John Fox. Grupper som Rockpile tycker de väldigt illa om.
Nu för tiden får Noice skriva autografer utanför sceningången.
— Till och med på ben och armar, säger Fredrik med viss stolthet.
Idag ser Noice mycket entusiastiskt på sin framtid.