OUTLAST är utskitna ur Linköpingsscenens smetiga anus. De spelar en väldigt drivig och välspelad hardcore av det lite äldre slaget, och det faktum att grabbarna bara är runt 16 bast gör det hela än mer imponerande. En del hardcoreorakel säger att de inte är speciellt originella i sin musikstil, men jag tycker att de är svinbra, så en intervju skickades. Resultatet ser ni här nedan.

1. OK, DEN SEDVANLIGA BÖRJAN — BAKGRUND, LINE-UP, ETC.
Henrik: Jag och Kalle har spelat ihop i tre år i diverse punkband. För två år sen hängde Jan med på bas och sen hade vi en trummis som hette Micke. Micke var inte så värst tajt, så vi lade hela bandet på hyllan ett tag. Sen träffade vi Robban som vi skatade med, och han tyckte att det lät kul och ville prova. Detta skedde sommaren -94 och allt gick som smort. Vi gjorde låtarna på demon och spelade in den. Så fick vi brev från WOUNDED och medverkade på ICING. Med trummisbytet så ändrade vi om vår musikstil lite också, vi blev mer öppna och intresserade av nya experiment.

2. NI ÄR JU RÄTT SÅ UNGA. HUR FÅR NI TAG PÅ ER FOLLE?
Henrik: Eftersom jag är den enda folledrinkern så måste jag erkänna att jag snor alla mina folle på fester. Punk elle’? (Inte det minsta! Follestöld är tamejfan det värsta brottet så länge det inte är från affärer. Och det heter faktiskt punk motherfucker och inget annat! /red.) De andra dricker inte, men ingen annan än Kalle kallar sig direkt SXE.

3. ER TYP AV HC VAR JU DEN DOMINERANDE TYPEN NÄR NI FORTFARANDE SPRANG OMKRING I SPARKDRÄKTER. HUR LYCKADES NI SNAPPA UPP DEN?
Henrik: Jag kom i kontakt med HC genom skateboard. När man rullar gamla skaterullar som Ohio Skateout och liknande så spelas ju BLACK FLAG och DESCENDENTS. Så det är ju inte så lustigt att man kom i kontakt med MINOR THREAT, SUICIDAL TENDENCIES (första), m.m.
Jon: ALLA band spelar tungt (med vissa undantag, typ RAISED FIST), det är svårt att få en egen stil. Men om våran stil är annorlunda får andra avgöra. José tyckte att vi var YOUTH OF TDDAY-ripoff.

4. VILKET TIN TIN-ALBUM ÄR DET BÄSTA?
Jon: Tin Tin i Kongo.
Kalle: Den svarta ön.
Henrik: Ny Tin Tin-mix är på gång.
(OK, här är PIE-reds favvisar: Calle & P-O: Det hemliga vapnet. Johan: Solens tempel. Dan: Månen tur och retur, del 1 & 2. /red.)

5. NI SÄGER ER STÖDJA EN VEGETARISK REVOLUTION. VAD ÄR DET, OCH HUR GÅR EN SÅDAN TILL?
Henrik: Alla i OUTLAST är vegetarianer. Vi har texter om det och förespråkar det på scen, delar ut papper på konserter, m.m. På det sättet ger vi vårt stöd. En vegetarisk revolution kommer nog aldrig hända, åtminstone inte under min livstid. Denna revolution handlar om att alla människor skulle bli vegetarianer. På detta sätt skulle vi rädda jorden från en massa lidande, mördande och smärta. Vi försöker få upp ögonen på folk om deras kost. Vi har en förening för detta syfte: UNITED FOR LIFE. Vad alla egentligen tuggar på vid matbordet är likdelar. Jag kanske låter hjärntvättad. Men så mycket tänkande och ifrågasättningar som jag har ställt mig om vegetarianismen, så har alla fakta som jag fått vunnit. EARTH LIBERATION THROUGH VEGETARIAN/VEGAN REVOLUTION.

6. TROR NI ATT HC-MUSIKER ÄR SÅ ARGA SOM DE SER UT?
Jon: Vissa, men de flesta är överspända. BIOHAZARD är ett praktexempel.
Kalle: På scenen är de arga.

7. BERÄTTA OM LINKÖPINGSSCENEN. (FINNS DET LIV EFTER RAPED TEENAGERS?)
Jon: Sveden från RAPED TEENAGERS spelar nu i FLAKES och CHICKENPOX, de bästa Lkpg-banden.
Henrik: Vidare har vi NINE, BACKSIDE, PEDESTRIANS och gamlingarna i PRE-HISTORIC. Men bästa Linköpingsbandet nånsin är lätt CHOPSTICK som tyvärr inte finns längre (R.I.P.) (Halva PIE-redaktionen tycker att RAPED T. är världens bästa band./red.)

8. OM MAN INTE DRICKER INNAN MAN ÄR 18, ÄR MAN SXE DÅ ELLER BARA LAGLYDIG?
Kalle: Str8, vad är det?
Henrik: Laglydig, vad är det?
(OK, det var en usel fråga. /red.)

9. VAD TYCKER NI OM DEN ÖVRIGA SVENSKA HC-SCENEN?
Kalle: Bra, förutan alla JC och H&M-posers.
Jon & Henrik: Suverän, band som DRABNESS, START TODAY, FOREHEADS och naturligtvis ABHINANDA, SHIELD, NINE, FIRESIDE och många fler, gör den till en av de bästa.

10. HAR NI SPELAT MYCKET LIVE? HUR HAR LIVE-RESPONSEN VARIT?
Henrik: Vi har faktiskt bara spelat två gånger live. En gång med MILLENCOLIN (mode?) och en gång på en Amnestygala. Det har varit jävligt kul och på Amnestygalan kunde folk som jag aldrig har sett förut våra texter, så responsen har varit bra.

11. VÄRLDENS BÄSTA SKIVOR?
Jon: NEGLECT – End it, pull the plug 7″, BURN – Shall be judged… JUDGE – No apologies. YOUTH OF TODAY – Disengage 7″.
Kalle: YOUTH OF TODAY – Disengage 7″. GORILLA BISCUITS – Start today, MINOR THREAT – Out of step, EARTH CRISIS – Firestorm, CHAIN CF STRENGTH – 7″, UNITY – 7″, REASON TO BELIEVE – 7″, KISS – Destroyer (Äntligen en vettig skiva! /Calle), INTEGRITY – Those who fear…
Henrik: MIND OVER MATTER – allt, ECONOCHRIST – 7″, 108 – Songs of separation, IGNITE – Scarred for life, GORILLA BISCUITS – Start today, ORANGE 9mm – 7″, UNBROKEN – Life love regret, BATTERY – The diehard… m.m.

12. VAD HAR NI FÖR HÖGSTA DRÖM SOM BAND?
Jon: Att få ut musiken i landet och åka ut och spela.
Henrik: Släppa en skiva och spela mycket live.

13. BERÄTTA NÅGRA PINSAMMA HEMLISAR OM VARANDRA.
Jon: När delar av Lkpg och Motala-crew var i Riksgränsen bajsade Kalle i en kopp — bangaren vägrade diska. Henke konsumerar Kroppsgott (snorgubbar, m.m.). Robbe (Wobbe) lyssnar på hiphop. Banga’ har liten snopp.
Henrik: Jon boxas.

14. VAD FICK ER GITARRIST ATT BLI SXE?
Kalle: Jag tyckte att det var en bra grej. (Jaså, var det därför?! /red.) Tycker fortfarande att det är bra… Jag har aldrig tyckt att det har varit kul att supa. OK, lite kul var det väl någon gång, men med tanke på konsekvenserna är det onödigt, likaså att röka. (Vafan gör ni om dagarna då? /red.) KÖTT ÄR MORD, det kan ni suga på länge. (Det brukar väl vara kött som man suger på? /red.) Köttätare = likätare. Man har ju klart tänkt efter när man har läst texter.

15. HUR TROR NI HC-SCENENS FRAMTID SER UT?
Jon: Bra som fan. Hoppas att folk i allmänheten fattar att det finns en HC-scen söder om Umeå.

16. VAD DIGGAR NI PAY DÅ?
Jon: Rules.
Kalle: PAY, vilka är det… Nää, ni är bra.
Henrik: Suiciety-demon ger jag inte mycket för, men låtarna på BROOKALEEPIE och ICING är bra. (Fan, punk motherfuckers! Vet ni inte hur man slickar röv? /red.)

17. VAD HÄNDER MED ER I FRAMTIDEN?
Henke fortsätter att äta Kroppsgott, Kalle ökar i vikt, Jon boxar vidare. Vi är med på WABABAPIE, UPRISING TAPES no.1, en samlingsskiva kallad CORE, en samlingsskiva på HEARSAY rec. Vi spelar mycket och så…

18. NÅT ATT TILLÄGGA?
Kalle: Ska man vara Str8 ska man ha silverkryss.
Jon: BANGA’ RUES.
Henrik: Tack för intervjun och så. Beställ vår demo.

Det här är inte det sista ni har sett av OUTLAST. De kommer säkert att vara med i massor av fanzines, och säkert vara med på de flesta HC-samlingsskivorna i den närmaste framtiden. De har även gjort en andra demo “Where We Belong”, som de inte ville att vi skulle recensera av någon konstig anledning. Men skicka ett riktigt rövslickeribrev så kan ni säkert skaffa er ett ex.