PASKA MAG Nr 2 (Fanzine)

Tjoho! Äntligen är Paska tillbaka och det här var en riktigt positiv överraskning, en markant skillnad mot ettan, iåförsig är det ju så det brukar vara, men ändå… A4-formatet gör att den är mycket lättläst o inte så rörig som vanligt är. 60 sidor tjock är blaskan och intervjuas gör: REFUSED, PASSAGE 4, SMUDGEMEN, BREACH, OUTSTAND, BARFLIES. SVART SNÖ, PLAST, VENERA, LIFELESS IMAGE, DISREGARD och inga mindre än P-O å jag själv ifrån PAY! Snygg layout å på det hela taget jävligt prisvärd. 10:- + porto.

/Johan

ORGAN #38 (med gratis singel, 4 suvve band)

FUCK MAINSTREAM PRESS!! Köp aldrig någonsin mer ett nummer av NME, Melody Maker eller Kerrang, det är en order! Organ är ett Londonskt fanzin, Storbritanniens största vad jag har förstått, som kommer ut ungefär varannan månad med en upplaga på 5000 ex och innehåller all sorts viktig musik, indiepop, synt, HC, ambient, grunch, symfonirock, metal, dub, folk, psykedelia, industri, punk, goth… rubbet! Intervjuer med RUB ULTRA, THE CULT, MINT 400, CEMENT, ROSA MOTA, GLOBO, 100-tals recensioner, en förbannat intressant artikel om några vackra stadsdelar i London som hotas av ett vägbygge m mycket m… 72 A4-sidor + 7″ för bara £2/$3. Vacker layout, underbart välskriven… Världens bästa fanzin, punkt slut. (oops, menar förstås näst bästa) Det finns mycket mer intressant att berätta om denna säregna tidning, men vi kommer att ha en lång intervju med redaktör Sean i PIE MAG #6 så vi spar på godsakerna tills dess.

/Dan

BANKA BÄVER #2

Punkjävlarna i Banka Bäver gillar visst inte JUDAS PRIEST så dom kan dra och tälta i närmaste skogsbrand! Närå, skojsade bara. Fniss! Beaverbangers are cool. Trevlig Punk/HC-fanzin som vågar gilla både DIA PSALMA och DISSOBER. Kan inte hitta något särskilt att gnälla på. Intervjuer med FINNFAN, GREENSCAB (fd DOODLES), SVART SNÖ, KURBITS I.R. och något så bizarrt som en av Hans Scheikes kvinnor. Obehagligt men intressant. Listor, serier, matruta, skämt, recensioner, fin layout, 64 A4-sidor, 10 + porto etc… ni fattar. Skriv idag.

/Dan

ABNORMALCY Nr 6 (Fanzine)

Det här är helt klart ett av de snyggaste zines jag nånsin sett, allt är gjort på dator, å korten är nog scannade och frågorna alltid seriösa och bra. Men det är också haken, det blir faktiskt lite tråkigt efter ett tag… Intervjuoffer är: MILLENCOLIN, LIFELESS IMAGE, José/Desperate fight rec., LAG WAGON, FIRESIDE, RANDY, POTLACH, STATIONWAGON å MESHUGGAH. Dessutom bjuder Martin på många o långa recensioner (Bra!) och en intressant artikel om veganism. Det står på omslagssidan att det är ett “open-minded-magazine”, men som ni ser av valet av intervjuoffer så kan det väl inte bli så mycket trendigare… men skitsamma, ett av de bästa svenska zinen är det helt klart och inte blir det sämre av att det är jävligt billigt, bara 5:- + porto!

/Johan

BENZINE Nr. 1 (Fanzine)

Tja, det är väl så här de flesta zines brukar se ut, men bara att man kommer på tanken att göra ett zine är ju nåt mycket positivt, å med tanke på att detta är första numret så finns det ingen större anledning att klaga. Det verkar som om Erik är en äkta trollpunkare, Benzine innehåller nämligen intervjuer med; MÖGEL, KSMB, MENTAL HÄRDSMÄLTA, CHARTA 77 och KURT OLVARS REBELLER. Dessutom recensioner, allmänt svammel och en artikel om varför redaktören hatar Dia Psalma. Tror att den kostar 10:- + porto.

/Johan

PAINKILLER #3

Hur kan man ogilla ett zine som namedroppar både Tom G Warrior och Plasic Bertrand? Jag bara undrar… Layouten är lite slafsig, men visst har man sett värre. Painkiller är väldigt Punk på ett ärligt sätt, no bullshit. Intervjuer med TOTALITÄR, BEYOND DESCRIPTION, TIME SQUARE PREACHERS (bra intis!) och EXCREMENT OF WAR. Förbannat underhållande serier, om än lite elaka mot bögar, massor med recensioner, en artikel om hembränning, ärliga åsikter… 40 A4-sidor för 10 spänn. Nästa nummer ska visst bli en split med Banka Bäver. Kan bli jävligt intressant. Kanske skulle dom slå ihop båda tidningarna helt? Skulle kunna bli en av sveriges bästa Punkzines. Fram för mera Kollektivfanzin/Fanzinkollektiv!

/Dan

BEWARE THE CAT #2

Från smartskaftet Scott Osborne som gett ut BUNTY CHUNKS-EPn och comptapen Head Duck (recenserad i förra numret) kommer detta kaotiska lilla A5 fanzin. 44 kladdiga sidor fulla med recensioner, garnerade med serie- och tidningsutklipp + EN (1) intervju med dom galna men mycket bra meck-punk(pronk?)arna GAG, är vad man får sina 2 pund. Allting ser väldigt rörigt och kladdigt ut, men recensionerna är välskrivna och informativa. För folk som vill gräva djupare i den brittska “andörgraonden”.

/Dan

CHAOS INTERNATIONAL #1

En ungerskt fanzine som skriver på engelska. Innehåller reportage om ungersk punk, franska skins och en scenrapport från Brasilien. Intervjuas gör bl.a. LEUKEMIA, FUNERAL DRESS, THE WAIT, THE MISSING LINKS m.fl. Ett intressant fanzine om man vill veta mer om internationell råpunk. $3.

BATTERISYRA #2

Ett fanzine som både behandlar trall och käng, och som gör det med den äran. Medverkande band är bl.a. DLK, GREENSCAB, ARSEDESTROYER, TONDÖV TERROR, WARCOLLAPSE, m.fl. 10 kr + p.

POPÖGA

Detta är ett nyhetsblad kan man säga, som skickas ut till större delen av den svenska musikindustrin, men de har också ca 250 prenumeranter. Den kommer ut varje vecka, och vad jag vet så recenseras allt som skickas in. Går ej att köpa i lösnummer utan så här kostar det: Helår (52 nr) – 200:-, halvår (26 nr) – 125:-, kvartal (13 nr) – 75:-.

SKRUTT #18

Ett kvalitativt fanzine av en av veteranerna i branschen. Intervjuade band i detta nummer är bl a D.I., LIFE OF AGONY, ABHINANDA, BLENDER, m fl. Innehåller även en topp-20-lista på de mest inflytelserika punkplattorna nånsin. 10 kr + p.