ICING
V/A
(WOUNDED REC) CD

Det är ju aldrig lätt att recensera en samlingsskiva, men till att börja med måste jag säga att denna CD faktiskt blev en positiv överraskning för mig, med mycket variation och genomgående hög kvalitet på banden, med tanke på att det inte är några riktigt stora band med. Jag tänker bara skriva om de grupper jag tycker var bäst, eller intressanta på annat vis, OK!?
Inledningslåten står ASHRAM för, med sin sjuka, lite deppopiga HC gör de här jävligt bra ifrån sig tycker jag (Skönt att nån äntligen fått upp ögonen för dem!). Sen kommer “Fall in line” med PROBOSCIS (Som f.ö intervjuades i PIE MAG nr 4) — en given hit! Melodiösa PASSAGE 4 kommer därefter med “Money life”, jävligt bra ljud och bra sång, lär inte göra nån trallHCskalle besviken! Nästa band värt att nämna är LIFELESS IMAGE som här kör en tung låt som är alldeles för mycket metal för att riktigt falla mig i smaken, jag vet att ni kan bättre… Gladast på den här skivan är helt klart SLUMBERJACK som kör två surf-punk låtar som smiskar upp många större band i genren — en klar favorit! Ett ungt band följer därefter: OUTLAST som kör HC i den äldre skolan typ Gorilla Biscuits å Youth of Today — asbra, tom Calle som inte alls är inne på HC lovordar detta band. PAY skriver jag inget om eftersom jag, Calle å P-O är medlemmar i nämnda band. STONED kör en ska-låt, å det börjar jag bli ordentligt trött på, usch! Bästa kängbandet på skivan är enligt mig DISREGARD, som har två låtar med, ei leiki… Bästa poplåt tycker jag nog att SLUSH PUPPIES har fått till, ska kanske nämna att jag inte kan mycket om sån musik. Sveden (Raped Teenagers) medverkar med sitt nya band FLAKES som kör nån slags halv-meckig poppunk, inte min pryl direkt, men Calle har deras låtar som favoriter. SMUDGEMEN kör 2 låtar från den nu ganska gamla demon “Use the right tools”, skulle hellre vilja höra nåt nytt. Sist ut på skivan är ULTIMATE CONCERN som kör värsta trend-metal-HC:n, nej tack!
Tycker nog att ni ska köpa den här skivan och ge nya mindre band en chans, för det finns helt klart guldkorn att finna. 29 låtar och drygt 63 minuter är också mycket musik för pengarna.