EFTER ATT HA INKÖPT ABHINANDA’S CD “SENSELESS” (SE RECENSION) BESTÄMDE JAG MEJ GENAST FÖR ATT OMEDELBART SKICKA IVÄG EN INTERVJU SOM VOKALISTEN JOSÉ SNABBT SVARADE PÅ:

1. HAR HÖRT ATT NI NYLIGEN VARIT PÅ EUROPATURNÉ, BERÄTTA!
Stämmer bra det. Vi kom hem i förrgår (2/9). Det var faktiskt jävligt kul. Vi spelade 10 spelningar och höjdpunkterna var nog hardcorefestivalen i Belgien (När bla REFUSED spelade) och ett par av Norgespelningarna. Länder vi lirade i: Belgien, Holland, Tyskland, Danmark o Norge. Det gick hur bra som helst på alla spelningarna och vi sålde alla 300 skivorna vi hade med oss.

2. BERÄTTA ALLT OM DESPERATE FIGHT RECORDS.
OK, det hade länge gått snack om att släppa singlar med alla bra nya band som dök upp men av en eller annan anledning så blev det aldrig några singlar tills en dag jag satt och konverserade med den sympatiske snubben Isse (Dolores rec. – han som alltid skickar fel skivor…) och han berättade om hur lätt det är att släppa en CD’s så vi bestämde oss: Nu gör vi det! Med hjälp av Isse fick vi då ut första Desperate Fight-skivan ABHINANDA: “Darkness of ignorance” (Som i dagsläget är totalt slutsåld). Efter det har vi släppt en samling med 6(7) Umeåband, en CD’s med tjejbandet DOUGHNUTS (Som gav dom ett kontrakt med amerikanska Victory rec) och senaste releasen är den nya ABHINANDA som bara har varit ute i tre veckor nu. På gång i slutet av okt. så har vi en MCD med ett band från Skellefteå kallat REACH, samt en MCD med Umeanska SOLITUDE (ps. kanske under annat namn, jag tror iallafall att de ska byta namn…)

3. VILKA SVENSKA BAND TYCKER NI ÄR DE MEST INTRESSANTA JUST NU?
Dom nya Refusedlåtarna (Som borde vara ute när ni läser detta, eller ganska snart) tycker jag är bra. BREACH o FIRESIDE tycker jag är väldigt bra. STEP FORWARD, som gjorde en reunions-konsert häromdan är oxå heta som fan.

4. MÅNGA AV VÅRA POLARE (Å ÄVEN VI SJÄLVA, SPECIELLT DAN) HAR STOR RESPEKT FÖR SXE, MEN RESPEKTERAR NI ATT ANDRA SUPER, DROGAR OSV?
Å nej, vadå? Super ni? (Jajamän, förutom Dan, folle rules! /Red) Jag svarar inte på en fråga till!!! Skämt åsido (Eller hur Latin Kings), självklart accepterar o respekterar jag andras åsikter, SXE handlar mycket om (Iallafall för mig) respekt så bara för nån annan inte har samma värderingar och åsikter som jag så är det ingen anledning att hata någon, det är ju rasism/fascism. Sen att det finns folk som inte respekterar/accepterar SXE-prylen å vice versa är ju lite tragiskt eftersom vi (Förhoppningsvis) är här för att trivas så bra som möjligt med oss själva + det/dom som omger oss. Så om vi bara stoppar käppar i hjulen för varandra för att vi har olika värderingar om saker å ting så slutar det bara med att båda sidorna vantrivs. (OBS! Rasister + andra grupper som finner njutning i att MEDVETET skada andra är inte värda någon större respekt). (Vi tackar o bockar för det kloka o bra svaret /red)

5. Å SÅ TILL STANDARDFRÅGAN; ER HISTORIA, SÄTTNINGAR, RELEASES, OSV
Vi bildades för ca 1 1/2 år sen, då som ett plojband som skulle spela countrypunk (Ingen av oss hade nån större erfarenhet av instrument/musik, vissa av oss ingen alls…) men tyvärr så klarade vi inte av det så vi gav oss på att försöka spela gamla HC-klassiker (som tidiga Youth of Today-låtar) med tiden började vi behärska instrumenten lite bättre (OK inte jag) och skriva egna låtar. Från början var det Adam (20) på guitar, Abris (20) på bas, Jonas (20) trummor och jag (20) på sång. Vi har samma sättning idag + att Stone (20) har joinat med en till guitar. Vi cd-debuterade på Northcore-samlingen sedan kom CD-singeln. Vi är med på SXE as fuck-samlingen plus att våran nya skiva är ute nu, det var den frågan.

6. VAD GÖR NI NÄR NI INTE SPELAR I ABHINANDA FINNS DET NÅGRA SIDOPROJEKT?
Abris har just börjat nån kurs på universitetet tror jag. Jonas sitter oftast hemma med sin flickvän. Han å jag har något sidoprojekt, vi får se vad som händer med det. Adam sitter nog och lär sig Slayer-låtar (Han har nyss köpt 2 notböcker…) Stone drar i dagarna iväg på turné som guitarist åt Refused-ponkarna. Han har verkligen fullt upp nu. Själv håller jag oftast på med Desperate Fight.

7.VAD FICK ER ATT VÄLJA NAMNET ABHINANDA?
Vi tyckte att det var ett annorlunda namn plus att det har en mening som betyder mycket för oss (Abhinanda betyder ständigt ökande lycka). Denna lycka är lycka som kommer från det djupaste av våra själar och är inte baserad på tillfälliga materiella ting (Som t.ex droger)

8. BERÄTTA LITE OM ER BLYTUNGA FULLÄNGDSDEBUT “SENSELESS”.
Vi spelade in den, mixade, mastrade, gjorde layout och hade den färdiga produkten i våra händer på 20 dar (Skryt, skryt, men sant).

9. HAR NI NÅT NYTT PÅ GÅNG/VAD HÄNDER I FRAMTIDEN?
Låtmässigt är det inte så mycket just nu. Vi ska nog satsa på att försöka komma ut och spela lite. Vi ska troligtvis spela med 108 på deras sverigespelningar. Sen ska vi försöka sätta upp en Sverigeturné i november/dec. Vi ska troligast ut i Europa igen i feb. nästa år.

10. TROR NI ATT DET FINNS NÅN RISK ATT HC BLIR LIKA ÖVEREXPLOATERAT SOM DÖDSMETALL BLEV?
Det är väl redan på gång. Du vet hur det funkar, det skapas en “trend” o sen suger man ut så mycket pengar som möjligt… Men, dom som verkligen gillade dödsmetall innan “business-männen” slog till gör det fortfarande… (Precis /red)

11. VAD TYCKER NI OM DE TREVLIGA GOSSARNA I LIFELESS IMAGE?
Tyvärr så känner jag dom inte. Jag känner däremot deras största fan (Han samlar på Lifeless-kalsonger!) en trevlig gosse vid namn Per Isaksson (Jo, honom känner vi allt oxå till /red) som förutom att han gör en sk “bombdive” på Refused-videon så är han skyldig mig stålar (You have to PAY now, Per! /red). Om frågan var angående LIFELESS trevliga musik så kan jag bara säga att jag bara har en sång som inte var så övertygande (en väldans gammal en…). Det sägs att de är mycket bättre nu… väntar fortfarande på deras CD. (Det är releaseparty på fredag 9/9, kom dit, de är fan bäst!!! /red)

12. VILKA ÄR ERA FAVORITER PÅ SKIVHYLLAN?
Jag lyssnar nog mest på FALLING FORWARD, RESURRECTION, SPLIT LIP, STILL LIFE, LIFETIME, UNBROKEN, LIFETIME, STRIFE, LIFETIME + lite LIFETIME. Abris diggar mest DOGS D’AMOUR och 108. Adam lyssnar på allt möjligt. Jonas lyssnar på OUTSPOKEN och Stone hatar troligast musik just nu. Repa o spela in med två band samtidigt samt sedan turnera för att komma hem och dra ut iväg igen… tufft. Annars brukar han lyssna på SLAYER, YNGWIE M, IRON MAIDEN och Frank Sinatra.

13. GILLAR NI PAJER? OM JA, HAR NI NÅGRA FAVORITRECEPT?
Min flickvän bakade en väldigt god vegan-paj för ett tag sen, annars brukar jag inte äta paj så ofta. Jag får tyvärr vara skyldig dig receptet eftersom det är Abris som är bandets kock och han är ganska upptagen med skolarbete nu. Nästa gång kanske… (OK, men du får ett recept av mig på tomatpaj som är helt OK /red)

14. HARDCORE HAR JU SINA RÖTTER I PUNKEN, MEN DE FLESTA NYA HC-BANDEN LÅTER JU NÄSTAN BARA METAL (SPECIELLT DE NORRLÄNDSKA), KOMMENTAR?
Vet inte riktigt vad jag ska säga. Kanske har med vågen av bra metallhc-band som kommer från USA just nu som t.ex SNAPCASE å EARTH CRISIS. Förresten tror jag att de flesta (Iallafall de norrländska banden) har lämnat metallen bakom sig. T.ex banden på SXE as fuck-samlingen har börjat mogna och hitta sina egna stilar.

15. VAD TYCKER NI OM UTBUDET AV SPELSTÄLLEN, KONSERTER, FANZINES ETC. I SVERIGE, WHERE/WHAT’S THE BEST?
Här i Umeå är det OK med spelställen jag är inte så bekant med resten av landet men det verkar inte vara sämre… Fanzines finns det oxå att välja o vraka emellan. När det gäller konserter är Sverige tyvärr lite avlägset från resten av Europa så det är bara de större banden som har råd att spela här. När det gäller inhemska (svenska) band är det dock spelningar ganska ofta som tur är.

16. FRI AVSLUTNING.
Tack så mycket för intervjun. Observera att åsikter o svar i denna int. är mina egna (Josés) o i vissa fall kanske inte hela bandets. Om nån vill diskutera eller fråga mera, var inte blyga o skriva. Glöm ej att kärlek kan rädda världen så var inte rädda att ge lite av era hjärtan. Respekt, kärlek, uppriktighet… Tack igen, lycka till med zinet.