HYMEN #7
(10 kr), 100 sid, A5

Jag bytte till mig senaste Hymen mot förra PIE på B-rocken och min demokasse kändes genast 3 kilo tyngre. 100 jävla sidor! Nästa PIE Mag ska fan ha 101! Intervjuer med: ROBERTS TRALLKVART, JONAS LANNARGÅRD, ARSEDESTROYERS, EDGE OF SANITY, BRUTAL TRUTH (usch!), MLLENCOLIN, WAVING CORN, TRIBULATION/DISSOBER, SUCKERFISH, CADAVER, CARCASS, CRIPPLE, CLUTCH, ALLENA (yezz!!) och WEDGE, låtsnack etc + massor med recensioner! bl a på salta pinnar, Max Thornelis (FURBOWL) handstil och Erik Ohlssons adidasväska. Mera sådant, bitte! Enda tidigare numret av Hymen i min ägo är #1 (den var snygg redan då), så jag började jämföra lite. Tror fan att ettan hade roligare layout, annars finns det väl inget väsentligt att gnälla på, för Hymen är ett jävligt proffsigt zine. Hoppas bara att Anders inte är allt för medveten om det. Småsaker som lite väl långa intervjuer (ibland) och pytteliten text förlåter man snabbt eftersom man sällan fått så mycket läsa för pengarna.

Dan

FÅFÄNG ZINE Nr 2

Jag tror att det är såhär Dan vill att PIE MAG ska se ut (No way, Dan!), snygg layout, utskrivet på data und zu weiter. Det är mest trollpunk som; Köttgrottorna, Birro, Harlequin, Sector Sexs å Sjukdom som intervjuas. Mycket snyggt på det hela taget, 40 sidor kostar femma å porto.

Johan

BRAWLER #1
(?) fanzin, 40 sidor, A5

Inte så dum blaska det här. Relativt schysst layout, särskilt demorecensionerna. Intervjuer med MILLENCOLIN, REFUSED, SMUDGEMEN, SOBER och SATANIC SURFERS som alla är gjorda “live”. Ett stort +! Ett stort minus däremot är texten. Har Magnus möjligtvis hört talas om begreppet interpunktion? Tveksamt. Brawler blir lite svårläst i längden med alla 10-radersmeningar och till slut känner man sig helt ordblind och alla orden bara flyter ihop och det snurrar i huvudet men vad gör väl det det är ju rätt schysst ändå för att vara debutnummer så varför inte beställa den för 10 kr tror jag jag vet inte riktigt det står inte men adressen är iallafall:
Magnus Asplund, Köpmannag. 27 3 tr, 702 23 ÖREBRO. Tel 019 – 10 85 77.
P g a kvävningsrisken bör den läsas tyst. I övrigt ges från oss på PIE en lätt uppåtriktad tumme.

Dan

PASKA MAG Nr 1
(Fanzine)

Ett hc/punk-zine jag fick mig tillsänt via brevlådan häromdan. Intervjuer med Sober, Randy, Times Square Preachers, No Fun At All, Turkish Revenge, Doghouse m.fl. Dessutom en artikel om Hare Krishna, mycket bra å intressanta konsertrecensioner. Jävla snygg omslagsflicka, även om hon inte på långa vägar kan mäta sig med Thölin (Möjligen väga sig). Kostar 5 pix + porto.

Johan

FLASHBURNED ZINE #1
(10 kr?), 48 sid.

Den damp ner i farstun tillsammans med TV-licensen, ett dåligt omen. Jag öppnar brevet och…
Aaaj! Mina ögon… Herr Smith på Flashburned vill oss inte väl. Jag gick igenom mitt fanzinbibliotek för att försöka hitta en tidning med gräsligare layout och lyckades inte. Större delen av texten (den som inte är handskriven, urrk!) är skriven på en särdeles kass skrivmaskin, som blivit näst intill oläslig vid kopieringen. Inte en enda bakgrund i hela tidningen! Kritvita sidor med något enstaka kludd mellan dom bleka textstyckena. Att i grunchåldern bry sig om undergroundscenen tillräckligt mycket för att starta ett fanzin är en hedransvärd handling i sig, så jag ska försöka säga någonting snällt om Nicklas tidning. Öh… få se nu…
– Den exploderade inte när jag öppnade den.
– Den var inte full med små tomtar som skuttade iväg och käkade upp mina STEELEYE SPAN-skivor.
– Den var helt luktfri och relativt välskriven.
Jag måste dock varna lättlurade människor. Jag skickade fem (5) prylar för recension i 1a numret. Två (2) av prylarna blev recenserade. Antar att det är Nicklas sätt att säga “Hi hi en sån spjuver jag är!”. Kom alltså ihåg att skicka minst 2 ex av det ni vill ha recenserat för att ha en chans att komma med i #2. F ö innehåller den hyfsade intervjuer med REFUSED, RANDY, EXCRETION, GODSEND, SOBER och COMATOSE + recensioner och filmtips. Nästa nummer kommer att överträffa MRR i proffsighet. Bombis.

Dan

METAL ASSAULT #3
(5 dollar), 56 sidor, A4

Här frångår jag den oskrivna lagen om att inte recensera egen skit lite. Jag har gjort 3 av intervjuerna, AT THE GATES, SIGH och GOD MACABRE i detta kanadensiska Metalfanzin. Övriga intervjuer är med AFFLICTED, MYTHIC, DEMONIAC, FATES WARNING, OBITUARY, NAPALM DEATH, ATHEIST, STRAPPADO, BIOHAZARD, SUFFOCATION, GRAVE, HELLWITCH, DESULTORY, CANNIBAL CORPSE, ENTOMBED, CRO-MAGS, PARADISE LOST, TIAMAT, OBLIVEON och DEMOLITION HAMMER. Lite väl många mainstream-band för att vara ett fanzin, kanske. Man får lätt intrycket av att Kanada helt saknar en undergroundscen värd att skriva om. Layoutmässigt liknar M A lite gamla Slayer Mag, ganska enkel layout med förminskad maskinskriven text, flyers på nästan varje sida… Det som mest skiljer den från Slayer Mag är att Dan (Ljiljanic) skrivit hundratals recensioner. Man får massor att läsa för dollarna. M A’s största brist är att många av intervjuerna är gamla som fan. Dan har rätt när han skriver i ledaren att ett fanzin inte ska vara ett nyhetsmagazin, men årsgamla intervjuer kan vara ganska tråkiga i längden. Men OK, Dan ber om ursäkt för förseningen och 3an har faktiskt varit ute ett tag nu, så 4an borde väl komma ut snart. Till nästa nummer kommer zinet byta namn till GROOVY ASSAULT och öppna sig för alla former av alternativ musik, så Punks, Syntare, Indiepoppers och Tango-freaks check it out!

Dan