SKA ARBOGA BLI SVERIGES HC-STAD EFTER UMEÅ? JA, MAN KAN JU UNDRA NÄR LIFELESS IMAGE I HÖST SLÄPPER EN VÄLDANS SCHYRRE CDS OCH NÄR PASSAGE 4 JUST SLÄPPT SIN DEBUTDEMO “BAGGY SUCKS” (SE RECENSION). ÄH, HEY HO LET’S GO!

1. VAD SPELAR NI FÖR MUSIK DÅ? (Sångaren Björn svarar)
Vi spelar Noise-Core. Närå, men vi lirar väl typ sån här trall-USHC och det är ganska trevligt tycker vi.

2. VILKA BAND INSPIRERADE ER ATT STARTA PASSAGE 4?
Vettifan om det var direkt nåt band som just inspirerade oss att börja spela. Vi samlade väl ihop lite folk och började spela för att det är så jävla coolt att lira. Eller är det det?? (Jajamän! /red)

3. BERÄTTA NÅT SKOJ OM BROLIN!
Brolin har ständig gamnacke när han åker omkring i sin fula vaktbil och tror han är tuff. Han brukar veva med X:en på fyllan. Och så är han livrädd för björnar när han ska kissa på motorvägen vid Umeå-skogarna.

4. VAD TYCKER NI OM STRAIGHT EDGE?
Straight Edge är ju egentligen svinbra, men man har så jävla rutten karaktär så man klarar inte av det själv. Det är ju förbannat tokigt att folk ska hålla på och klaga på S-E för det är ju det enda rätta. (Det är ju fan dom som klagar på oss som dricker, var dej själv, sober life, NO WAY! /red). Jag menar, så jävla häftigt är det ju inte att kröka (Jo /red). Det är ju helt upp till var och en ifall man vill sköta sin kropp eller inte (Där har du helt rätt! /red)

5. ASSÅ VAR DET DAX FÖR LITE HISTORIA Å SÅNT…
Vi började för typ ca 1 år sen (Maj -93) och då harvade vi mest med gamla punklåtar. I augusti-sept nån gång så bytte vi basist och han är rätt tuff. Vi började väl lira lite mer hardcore samtidigt som vi bytte basist. Sen rullade det på med lite lokala spelningar och sånt. Och nu i april var vi ner till Unisound och spelade in demot. Och på den vägen är det. Line-up: Carla – bas, Jocke E – trummor, Björn – sång, Robin – gitarr och Jocke Å – gitarr.

6. ÄR NI NÖJDA MED DEMON “BAGGY SUCKS”, SOM JAG TYCKER ÄR KANON, HUR GICK DET ATT JOBBA MED SWANÖ?
Vi är väl hyfsat nöjda för att vara vår första demolizer. Det är klart, det är ju falskt som satan på sången på ett par ställen, men det får vi ta med en nypa salt. Jag menar vi är väl inga jävla Bad Religion heller. Swanö var svinbra att ha att göra med. Han vet vad han pysslar med helt enkelt.

7. JAG TYCKER ATT LIFELESS IMAGE SAMT NI ÄR ASBRA, FINNS DET FLER GULDBAND I ARBOGA?
Ja det är väl vi och Lifeless + ett par band till. Cleverhead är ett band som spelar skrammel typ Smashing Pumpkins o Dinosaur Jr. Dom är faktiskt bra som ett fett, och ska spela in demo snart, så håll utkik (Hörde av Brolin häromdan att Cleverhead lagt av /red). Sen har vi ju äckelpunkarna Anti-Bråjlers som har lirat in en demo. Dom spelar käng. Ett Straight Edge-band finns det faktiskt. XSTANDPOINTX heter dom, men dom ligger lite på is just nu för medlemmarna är i USA för att studera Hare Krishna. Dom kanske t o m ska göra en USA-turné. Haribol.

18. VAD HANDLAR ERA TEXTER OM?
Dom handlar om saker man träffar på här i livet. Typ allt förtryck man ser på TV. Alla hockey-Ultimathule- nationalist-idioter man stöter på (Stöter du på såna? /red). Ja saker man blir upprörd över helt enkelt. Eller saker man gillar, ska inte förglömmas.

9. HUR HAR RESPONSEN PÅ DEMON Å LIVE-FRAMTRÄDANDENA VARIT?
Det har bara vart positivt faktiskt. Och om demon så är det ingen som kommit fram och sagt; fan vilken rutten demo. Och efter spelningarna är det alltid nån som kommit fram och sagt att dom diggat oss, så det är ju kul.

10. HAR NI NÅT NYTT PÅ GÅNG?
Det är planer på att vi ska medverka på 1, ev 2 samlingsskivor, så vi ska beställa tid i studio snart. Det blir väl en 4 nya låtar som vi ska spela in i så fall. Dom nya låtarna är väl lite mer rakt på, lite aggressivare oxå. Typ Insted, Turning Point, gamla 7 seconds, men ändock är det tralligt.

11. VILKA FEM SVENSKA BAND TYCKER NI ÄR MEST INTRESSANTA JUST NU?
Det är ju alltid svårt att lista band, men här kommer ett försök. (Ingen speciell ordning): Breach, 59 Times the Pain, Lifeless Image, Refused, Fireside.

12 VAD GILLAR NI FOLKÖL DÅ?
Personligen sväljer jag bara HB, men dom andra pågarna diggar folle skarpt vet jag (Folle rules! /red).

13. VAD TYCKER NI OM DEN SVENSKA “ALTERNATIVA” SCENEN, KONSERTER, FANZINES, BAND ETC.?
Svår fråga. Det finns väl en del bra band och det blir fler och fler så kallade “seriösa” band och det är bra. Konserter tycker man ju att det kunde tillverkas fler av. Vi får väl hoppas att det kommer också. Riktigt bra fanzines är det lite tunt med tycker jag. Kunde vart fler.

14. FINNS DET MYCKET RAGGARE I ARBOGA? VAD GILLAR NI DEM?
Dom är för många och för äckliga och många har jävligt konstiga attityder också. (Å vi har ju det här jävlahelvetesskiten Power meet i Västerås, raggare is a bunch of motherfuckers!!! /red)

15. ÄR DEATH METAL DÖD?
Dödsmetal har aldrig levt. Skitmusik som vi inte bryr oss ett skvatt om. (Exakt! /red)

16. NÄR BLIR DET PASSAGE 4/LIFELESS IMAGE/PAY-TURNÉ DÅ?
DU det ska vi nog fan ta och fixa till hösten när Lifeless släpper sin CDs tycker du inte det? (Självklart! /red). Då jävlar ska vi visa alla vad som gäller, Real Hardcore you punkass motherfucking punkass punk motherfuckers! (Vi äro djupt imponerade /streetwise-red)

17. NU FÅR DU FAN HITTA PÅ EN FRÅGA SJÄLV!
Orkar inte. Vi skriver in varsin lista som svar på frågan vad vi lyssnar på mest just nu:
BJÖRN: (ingen ordning) Downset – promo, Offspring – Smash, Snapcase – looking glass self, Biohazard – State of the world address, Earth Crisis – Firestorm, NOFX – Longest line, Pennywise – Allt, Youth of today – Allt, Lifeless Image – Sidetracked (Promo), Insted – What we believe, Inside Out – CDs.
JOCKE E. (ingen ordning): (coolt va?) Gorilla Biscuits – Allt, Helmet – Meantime, Levellers – Allt, Projest X – S-E Revenge, Circle Jerks – allt, Sugar, Black Flag – Allt, Blur, Operation Ivy, Shelter (+ en massa S-E-band typ Y.O.T.)

18. SISTA ORDET…
Tack för en väldans trevlig intervju. Hoppas att blaskan blir guld. Alla som inte har våran demo ska köpa den för 20 spänn annars blir det gängspö. VATOS LOCOS FOREVER CARNALE. (Ni kan även köpa vår kompilationskassett där de häringa pöjkera medverkar för en tia /red)