1. NI VERKAR JU HA FATTAT DET HÄR MED FOLKÖL, THE MOST EXCELLENT DRUG, ISN’T IT?
Ja, jaf folköl är ju svenska folkets öl, men när vi, om vi går med i EU, så kommer folkölen stiga i pris, så risken är stor att vi mister vårt kära folkmums!

2. NI HAR JU HÅLLT IGÅNG ETT TAG NU, NÄR GÅR EN MÖRDARPUNKARE I PENSION?
Ja du, finnar i röven intresse! Skitsamma, va då, bryr mig inte så mycket om tiden, klart det kommer en tid som man kanske tröttnar på saker och ting! Ungdomen är kort, men gammal är man länge, gosse lev livet!

3. RYKTEN GÅR OM ATT NI ÄR PÅ GÅNG ATT SLÄPPA NY LP. KOMMENTAR?
Ja, vi har c:a 8-9 nya låtar och ytterligare 20-talet nya låtar att repa in, så en fullängds-cd kommer i framtiden!

4. HÖRRU LÖKEN, HUR MÅNGA BAND SPELAR DU I EGENTLIGEN? HUR ORKAR DU?
Ja, inte så många band nuförtiden, tröttnat lite, Rövsvett tar mycket tid, ordna spelningar, omslag, låtar etc. Jag spelar även i Still the same och 16 Blåsare utan Hjärna. I och för sig, så har jag en del studioprojekt på gång, så lite musiknymfoman är man helt klart!

5. VAD TYCKER DU OM FANZINES? NÅRA FAVORITER?
Jag köper eller läser nästan aldrig fanzines numera! Det saknas finess och de flesta zines har ingen egen stil, men Close-up är klart viktigast inom musikscenen, klart stor bredd. Sika Äpärä är rolig i små doser, kul med cliché.

6. GAMLA GUBBAR SOM NI MÅSTE JU HA SETT EN DEL. HUR HAR SVENSKA HC-SCENEN UTVECKLATS?
Ja, man är lyckligt lottad att få ha spelat ute i Europa, så man har varit med om mycket och det är jag glad för! Vi är väl ett mellanting mellan käng och trallpunk. Ja, tyvärr så har det ju ej blive mer spelställen, snarare så går man tillbaka till fritidsgårdarna, med saft o bullar, trist!

7. IBLAND KAN JU ETT 12-PACK FOLLE VARA FÖR LITE Å 12-PACK + 6-PACK FÖR MYCKET. MEN NU HAR OBS! JU BÖRJAT MED 16-PACK, VAD TYCKER NI OM DET INITIATIVET?
Ja vad vill du att jag ska säga? (Fan va värt! /red) Tyvärr upptagen, jag tar mig just en stilla kopp kaffe!

8. EN AV ERA (ENLIGT MIG) BÄSTA SINGLAR, “LEPRA CLIFF”, ÄR JU UTGIVEN PÅ JESUS KUDD REC. VAD TYCKER NI OM DEM? BERÄTTA ALLT DU VET OM MARCO!
Ja, jag/vi är själva väldigt nöjda med “Lepra Cliff”, tyvärr finns ej Jesus kuudd rec. mer enligt Marco Mikan, jag har inte hört av honom på flera veckor, han klippte av sina fina lockar och blev flint, ej vackert gjort Marco! Vad mer finns att säga? (Det behöver vi nog inte gå in närmare på… /red)

9. BLIR DET MÅNGA RÖVSVETT-SPELNINGAR HÄR FRAMÖVER?
Ja, det är ju helt upp till oss och arrangörerna. Just nu har vi fem inbokade spelningar och flera på gång!

10. POISON IDEA HAR JU TYVÄRR LAGT AV. VAD SKA VI GÖRA?
Vad kan man göra?! Rykten går att de har återbildats, annars så är det bara att invänta deras nya band “Pig” o “The Gift”, har ej hört Mule eller Apartment 3 (Dean & Tense) gamla Poison Idea-medlemmar!

11. ERA ABSOLUT STÖRSTA LP-FAVVISAR.
Ja, det finns ju många bra skivor, några värda att nämna är; Dag Nasty — Can I say, T.S.O.L. — Revenge, Poison Idea — Feel the darkness, Crucifix — Dehumanization.

12. VAD TYCKER NI OM HUTLÖSA CD-PRISER?
Själv är jag ingen skivknarkare, så vad finns att säga, spela in skivorna hos kompisar, sno skivor etc. Punkskivor har alltid varit billiga, nåt måste man väl få tillbaka, eller!? (Que? /red)

13. “FATAL FARTS” ÄR JU UTGIVEN PÅ BIRDNEST, HUR HAR SAMARBETET VARIT MED DEM?
Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Birdnest och har inget att klaga över! Ja, vi ser fram emot samarbetet med Birdnest! Vi vill ju ge tillbaka, så vi har tryckt 2 st olika t-shirts o en video på “Vem älskar dej”, så mycket idéer har vi!

14. SER DU NÅT SAMBAND I ATT G-ANX OCH KRUNCH GAV UT SAMLINGS-CD NÄSTAN SAMTIDIGT SOM NI?
Nej, inte speciellt! Men det är ju kul att det kommer ut på cd, eftersom i vårat fall är allt slutsålt sen en tid!

15. VAD HAR SAXON BETYTT FÖR RÖVSVETT?
Inte mycket!

16. FAMILJEFÖRHÅLLANDEN.
Bra, Jerker är gift och har 2 småttingar, själv har jag varit förlovad, annars kan man väl säga att vi är ungkarlar!

17. DET HÄR MED LINKÖPING… VARFÖR KOMMER SÅ MÅNGA HC/PUNK-BAND DÄRIFRÅN, INAVEL ELLER?
Ja, som i alla andra städer, jo det är klart allt går i perioder, just nu är det en ny generation som spelar i Linköping, finns väl inte mycket mer att göra. Spela, supa, svina etc.

18. ÄR ALLT FÖRBJUDET?
Ja, i detta land!

19. ÄR ETT NAMNBYTE AKTUELLT? (FINNARNA FÖRESLOG JU ATT NI SKULLE BYTA NAMN TILL DIS-RÖV).
Nej!

20. RÖVSVETT -94?
Ja (Jävla tjat! /red), under våren -94 släpper vi en cds med HC-klassiker, med våra favoriter! Efter det så släpper vi nog en fullängds-cd på Birdnest. Vi har en hel del idéer till videos och mer covers! Spela ute, på festivaler etc. Tack ska du ha! (Tack själv Löken, för snabbt svar o snabba låtar! /red)

c/o MIKAEL KARLSSON
GÖTGATAN 42 A
582 31 LINKÖPING