TRIBULATION is meant to be groovy, mean and honest… whether it’s metal, hardcore or plain rocking roll is up to you to decide. For sure our music has changed quite a lot during our 7 years of existence, to the worse you may think… uh, well let us just hope that we haven’t bored you with obvious sequels…

1. FÖRST DEN VANLIGA TRÅKIGA SKITEN SOM BAKGRUND, SÄTTNINGAR, RELEASES UND SO WEITER…
Vi bildades i början av 1986 (snart 8 år sen!) som Pentagram med sättningen: Tossa (gitarr/sång), Hojas (bas), Steven (gitarr) och Forsberg (trummor). Vi satsade direkt på infernalisk musik, hämningslös heavy metal med burdust blasfemiska hyllningar till han-med-högaffeln. Budskapet spreds med hjälp av div. obskyra propagandakassetter “Infernal Return” (djävulsk återkomst, från vad?), “Pyretic Convulsions” (feberlika krampryckningar, ??), “Void of Compassion” (brist på medlidande, sell-out!), “Posers in love” (kära Poison-fans, cheese!) och “Oil up the stud” (smörj in macho-mannen, böcklingtitel). Under förvandlingen från horrorband till glamband hann vi byta namn till Tribulation. Efter 6 o ett halvt år i heavy metalns hårda vardag pallade inte Steven mer och ersattes av Salasnickaren Daniel Sörén som efter 1 år lämnade bandet. Nu är Bedrövelse en trio för första gången i världshistorien, das war das!

2. VILKEN RELEASE ÄR NI MEST NÖJDA MED?
Tveklöst vår senaste promopropagandacompactcassette “Oil up the stud” som är en vettig hc/rock dansgolvstömmare. Om man ska se objektivt så var ju “Void of Compassion” en renhårig thrashtape, som var något av en semi-succé. Det vore ju dystert om man inte tyckte att sin senaste re- […oläsligt… /blaskoteket]

3. INSPIRATIONSKÄLLOR (FÖRUTOM DAHLBERG)?
Heavy metal, rock, punk, boogie och annan musik, filmer, sport, köttbullemackor, folköl, krogen, litteratur, resor, TV, nazism…

4. VARFÖR SLUTADE STEVEN?
Han var trött på det händelselösa vardagsrepande som vi oseriösa heavyband måste brottas med! Det var ganska naturligt faktiskt, vi gillade att repa och att spela punkspelningar för ingenting och han hatade det. Antar att det är vi som är lite loco som fortfarande håller på med denna craziness…

5. HUR HAR “CLOWN OF THORNS” BEMÖTTS UTOMLANDS?
Som dubbelsidig bältros mottas av varje normal människa… det var ju inte direkt rusning till skivaffärerna! Vi fick OK recensioner så gott som överallt men ingen av oss hade mustasch så inga tyskar köpte plattan, vi bar inte baskrar så inga fransoser investerade, vi spelade inte Def Leppard syntrock så inga från England hade tid att besöka skivbutiken. Black Mark hade inte heller tid att skicka ut plattan nånstans så jag antar att det mesta var ett helvete.

6. VARFÖR KÖPER NI INTE EGEN FOLKÖL?
Därför att replokaler är laglöst område så vi plundrar dessa lokaliteter istället. Den som är så insane att han gömmer folköl amatörmässigt bakom soffan får räkna med ett den dricks upp av snåla hårdrockare. Inget smakar så gott som stulen klass II.

7. ÄR’E NÅT NYTT PÅ G ELLER?
Jo, vi ska spela in en låt till Hardcore for the masses II som ska släppas i vår plus att vi till 99% spelar in 8 låtar till en mini-cd på Burning Heart rec. Babs verkar vara den enda som är listig/crazy nog att satsa på Tribulation. Våren ser ut att bli en högtid för Tribulation-vänner. Håll plånböckerna redo.

8. VILKA FEM SKIVOR LIGGER OFTAST PÅ SKIVTALLRIKEN HEMMA-HOS?
För tillfället Doughboys “Crush”, Fields of Nephilim “Revelations”, Dwarves “Sugarfix”, Cop shoot Cop “Ask questions later” och No Agony “vi hissar fanan”. (CP-punk /red)

9. CLOWN OF THORNS ÄR JU SOM HELHET GANSKA LÅNGT IFRÅN DEN MUSIK NI KÖR IDAG, BERÄTTA OM UTVECKLINGEN.
Vi har alltid utvecklats och förändrats och hela tiden har vi blivit softare o såsigare för varje release. Musiken idag är helt enkelt en naturlig sellout från vårt en gång så hårda heavysound. Men jag måste framhäva att lite av Tribulation-soundet lever kvar trots musikstils-ändringarna än idag. De galna riffen, otightheten etc. (Otight??? /red)

10. VEM SKRIVER TEXTER RESP. MUSIK? VAD HANDLAR TEXTERNA OM? VAD HANDLAR MUSIKEN OM?
Musiken görs mestadels av Tossa, nåt enstaka riff kommer från Hojas eller mig och sen sätter vi ihop låtarna tillsammans när vi repar. Texten görs för det mesta av mig (Forsberg) men Tossa gör nån då o då (bla en ny låt “Cute”). Texterna är orealistiska förråande våldsskildringar om vardagen on the streets of Gideonsberg (Kom till Haga om du törs /red), hårda, mustiga och orättvisa. Musiken handlar om troll, enhörningar, guler, onda dvärgar, hissar till helvetet och annat hokus-pokus som vi ej törs nämna i texterna.

11. BRUKAR HOJAS OFTA TAPPA PLEKTRUM BAKOM SOFFAN I REPLOKALEN?
Tappar PAY folköl bakom soffan så borde det vara fritt fram för Hojas att tappa små obetydliga plektrum på samma plats. Fy Scan […oläsligt… /blaskoteket]

12. HAR NI ÖVERGIVIT SURA FÖR GOTT ELLER ONT?
Knappast. You can take a suring out of Sura but you can’t take Sura out of a suring. Vi blir fortfarande fullast på alla fester (Knappast… /red), vi pratar fortfarande som dalmasar… Och vi bråkar fortfarande med Hallsingar (dagligen, jag bor ihop med en…). Om man är uppväxt i Sura är man för evigt dömd till ett liv i samhällets bottenskikt. Only the craziest survives…

13. ROLIGASTE SPELNINGEN?
Senaste spelningen var lajbans när vi spelade i Gävle tillsammans med idolerna M.D.C och den på Rockborgen med Napalm Death var också helbra. Det är svårt att rangordna spelningar så länge några i publiken gillar det och vi spelar skapligt tight så är vi nöjda.

14. VEM ÄR DU? VEM ÄR GAY?
Vem är Marco Mikan?

15. ER INSTÄLLNING TILL FOLKÖL?
Det är livets vatten, mina barn ska döpas i Pripps blå klass II. Folköl Hotline med billigaste 6-packen ska vara en medborgerlig rättighet. Telia wake up! (Rätt svar /red)

16. VILKA TUFFA BAND HAR NI LIRAT MED?
Vi har haft äran att uppträda tillsammans med band som Accüsed, M.D.C, G-Anx, Carcass, Mucky Pup, Psychotic Youth, Napalm Death, Suffocation, Merciless, Filthy Christians, Entombed o en jävla massa fler.

17. SATSAS DET LIKA FRISKT PÅ TRIBULATION NU NÄR DU TRUMMAR I DISSORBER?
Det har aldrig satsats friskt på Tribulation så jag har gott om övrig tid till de få repningar Dissober gör (Dissorber /red). Antar att jag har tid över till ytterligare 5 band men det skulle ju bli lite snurrigt. Äh, 2 band räcker gott och väl just nu.

18. HAR NI MINOR THREAT-SKIVOR? FINNS DET KEPSAR MED MINOR T ATT FÅ TAG PÅ?
Jag har faktiskt inga Minor Threat-skivor, men både Hojas o Tossa har det. Däremot har jag haft Exumers “Possesed by fire”!!! Minor Threat-kepsar finns definitivt, tror till o med att jag sett en på Far out nån gång men vem fan vill gå omkring med straight edge-slogans på skallen? Rickard Wolff? (Marco Mikan /red)

19. HUR MÅNGA SORTERS NUDLAR HAR DU ÄTIT? FAVORITSORT??
Uppskattningsvis 10-12st olika fabrikat/smaker och min personliga favorit är nog lyxversionen från Kopparbergsvägens Kinashop, den där i liten burk med biffsmak o liten gaffel till. Eller kanske den mycket starka räkpåsen? Svårt… Nudlar är alltid gott, men kinesiska skaldjur kan vara opålitliga, ingen vet vad dom har i maten där borta. Marulk? Snipa? Blåsfisk med galla? Silver-fisk?

20. FRITT UTRYMME PÅ SLUTET
Herren vare med er. Spana efter Tribulation plattor under våren och håll folkölen flytande. Black arrows of death straight to the hearts of all those who play false metal… (Tack herr Poet det räcker bra sådär /red)

“Oil Up The Stud” is (c) Bud Bundy.
Damn your eyes…

TRIBULATION
c/o Magnus Forsberg
Violstigen 11 B
722 27 Västerås
Schweden

Dissober
c/o Dahlberg
Svärdsliljegatan 9A
722 27 Västerås