— Jag har egentligen inga favoritgrupper som jag köper varenda platta med bara för att det är just han eller hon eller dom. Däremot har jag flera favoritplattor, skivor som betyder en massa för mig. Som jag får inspiration från, som gör att jag försätts i ett visst stämningsläge.
Tommy Ekman i Style är ingen fanatisk skivsamlare, men dom plattor han gillar spelar han om och om igen. Han erkänner att det varit jättesvårt att välja ut just fyra favorit-LP:n för PÅ SCEN, men när han väl gjorde sina val så var det skivor som ligger honom extra varmt om hjärtat. Skivor som hjälpt till att forma honom till den fantastiskt duktige låtskrivare han är idag!

Fleetwood Mac och deras “Rumours” från 1977 är en fantastisk LP som jag faktiskt lyssnar på lika mycket idag som när jag köpte den. Varenda låt på den här plattan är en klassiker och även om man aldrig hört den tidigare, så tror jag att vem som helst kan höra direkt att det är just Fleetwood Mac och deras speciella sound!

Donald Fagan var tidigare keyboardspelare i Steely Dan och hans solo-LP “The night flight” är en riktig rysare. En sån där platta som alla musiker älskar. Den är ganska jazzig men oerhört svängig och välspelad. Den här spelade han in 1982 och jag ser verkligen fram, mot hans nästa LP.

Genesis är en av mina favoritgrupper genom åren och deras “…And then there were three…” är en platta med bra låtar rakt igenom. Det är lite mera symfonisk musik än vad Genesis gör idag med otroliga sagotexter och en stämning i musiken som dom är ensamma om i pophistorien, tycker jag. Den kom redan 1978, men jag rekommenderar alla som inte hört den att skaffa den.

Eagles och deras “Hotel California” från 1976 är självskriven bland mina favoritplattor. Vilka låtar. Vilka sångare. Det här är verkligen den musik som jag växte upp med, som säkert har format mig väldigt mycket. Det är också en av dom få plattor som jag tycker att man kan lyssna på från början till slut utan att tröttna — och det är ganska ovanligt!

Sköt om er och ha det så bra.
Tommy Ekman