Guldplattor, slutsålda konserter och hedersutmärkelser

— Jag skulle aldrig kunna vara med i melodifestivalen. Jag måste få sjunga saker med kraft i — och det är det i hårdrock! Fast egentligen är det väl inte hårdrock jag sjunger utan en blandning mellan melodiös hårdrock och så att säga vanlig rock…
Tone Norum, som fyllde 21 år den 18 september, har varit ute på sin första turné på egen hand. Tjugo spelningar runt om i landet med start den 24 oktober. Med sig på scenen hade hon Janne Perning på trummor, Tobbe Stener på gitarr, Nalle Påhlsson på bas och Lasse Andersson på klaviatur.
— Det har varit fantastiskt roligt, snörvlar en jätteförkyld Tone när jag ringer upp henne. Vi har haft utsålt överallt och publiken har verkligen levt med i musiken. Men det är också slitigare än man tror att turnera, så nu känner jag för att bara koppla av och gå ner i varv. Kanske jag bokar in en charterresa framåt nyår för att få lapa lite skön sol några veckor.
Kring årsskiftet ska Tone in i inspelningsstudion igen för att göra en ny singel. Men denna gång utan Joey Tempest som producent!
— Det är ingen schism eller sådant, utan jag känner bara att jag vill klara mig på egen hand, säger Tone. Jag vill prova nya musikaliska vägar tillsammans med andra människor och det känns riktigt att göra det nu!
Annars kan Tone knappast klaga på resultatet av samarbetet med Joey Tempest. Både hennes två första singlar, “Can’t you stay” och “Stranded”, samt LP-debuten “One of a kind” har ju blivit kanonsuccéer, mycket med hjälp av Joey som producent och låtskrivare.
Nyligen valdes också Tone Norum av tidningen Vecko Revyn till årets debutant i svensk rockmusik, före namn som Paul Rein, Shanghai och Anna Book och sanningen är ju att hon ännu bara är i början av sin karriär. Så sent som för ett år sedan visste ju knappt någon vem den unga Upplands Väsby-tjejen var.
— Det är inget klart än, men jag hoppas verkligen att det blir en turné i folkparkerna i sommar, säger Tone. Blir det av, så är det en gammal dröm som äntligen går i uppfyllelse…