— Det här med att satsa på en karriär inom popmusiken, är ungefär som att klättra uppför en stege. Det är en massa höga och svåra steg att klättra över innan man nått toppen. I vårt fall är det väl så att vi nått det första trappsteget. Vi har blivit lite kända, vi har sålt en del skivor och vi har genomfört vår första turné. Men det går inte att slå sig till ro med det och tycka att livet är toppen. Nu gäller det nästa trappsteg. Nu gäller det att jobba ännu hårdare för att skriva ännu bättre låtar och få en ännu större publik. Och vi tänker jobba! Vi nöjer oss inte med det vi uppnått. Vi har bestämt oss för att bli bäst och störst och den tuffa målsättningen gäller inte bara Sverige utan resten av världen!
Sound of Music är ingen dagslända om nu någon någonsin trott det. Peter, Angelique och Nanne har laddat om alla batterier och närmast visar det sig i form av en ny singel, en ny LP till våren och en ny och ännu bättre folkparksturne nästa sommar.
— Vi är perfektionister och vi vägrar att göra något som vi inte tycker är bra till hundra procent, säger Peter. Det kostar en massa att göra skivor med oss — men slutresultatet är garanterat så bra det kan bli!
För ett år sedan var Sound of Music totalt okända. Det viskades visserligen om i musikkretsar att ABBA-Benny Andersson hade en son som både var begåvad och hade en egen grupp, men genombrottet i Melodifestivalen kom ändå som en stor överraskning.
— I början var det mest en massa skriverier om mig och min pappa, men snabbt upptäckte publiken att vi faktiskt är en grupp där Nanne och Angelique är minst lika viktiga som jag, säger Peter. Det är visserligen jag som skriver dom flesta melodierna, men på scen är det definitivt tjejerna som sköter kontakten med publiken och är gruppens “ansikte” utåt. Men självklart inser vi att släktskapet med en världskändis kan vara till god hjälp när vi satsar på en karriär utomlands!
Det är väl känt att dom flesta artister som varit “världsbäst” i Sverige, haft det väldigt svårt att lyckas utomlands. Den fällan tänker inte Sound of Music falla i.
— När den dagen kommer, så ska vi också vara förberedda, säger alla i gruppen. Då ska vi ha dom rätta låtarna, den rätta showen för att lyckas. Det är svårt att bli stjärna i Sverige, men alla ska veta att det är tio gånger svårare att slå igenom utomlands. Konkurrensen är stenhård och bara dom verkligt duktiga klarar av det. Vi ska bli en av dom som lyckas. Skriv upp det!