Louis, Richard och Per är tillbaka i Sverige.

— Det är helt klart att vi kommer att visa upp en ny sida av Herreys på vår nya LP, men för den skull tror jag inte att våra gamla fans blir besvikna. Vi har blivit några år äldre och vi vill hela tiden utvecklas, men det är ju samma sak med fansen så jag tror att vi kommer att mötas och tycka om återseendet!
Per Herrey och jag sitter och pratar om den nya och efterlängtade plattan. Den som spelats in i Danmark och som producerats av samma kille som skapat gruppen Alphaville.
— Självklart hörs det att vi har en annan producent än tidigare, men det viktigaste är nog ändå att vi i Herreys har skrivit samtliga tio låtar själva, säger Per. Det är huvudsakligen jag och Louis som ligger bakom materialet, men även Richard är i högsta grad inblandad i tillkomsten av en av låtarna!
I mitten av november släpps plattan i Skandinavien och efter nyår förhoppningsvis i övriga Europa. En video spelas också in, men den får vi tyvärr inte se här i Sverige.
— Vi siktar helt klart på att få ett genombrott även i väst-Europa och enligt vår tyske producent bör chanserna vara stora — men Sverige är ändå vårt hemland och det är här vi har vår största publik och säljer mest skivor. Vårt första mål är därför att lyckas här hemma och sedan får vi se vad resten av satsningen ger för resultat.
Det senaste året har varit hektiskt och stormigt för Herreys. Per själv har blivit pappa till lilla Sebastian, pappa Willy finns inte längre i frontlinjen som manager, dom bröt samarbetet med Bert Karlsson och det har påståtts att dom är utblottade på pengar.
— Vi är inte rika, men vi är inte heller fattiga, säger Per diplomatiskt. Många tror att den här nya skivan innebär vinna eller försvinna för oss, men själva ser vi den bara som ett led i utvecklingen. Vi tror på den och vi hoppas givetvis att den ska mottas positivt, men vi är beredda på att ta nya tag och göra nya och ännu bättre skivor. Vi är fortfarande i början av vår karriär och vi vet att vi har mycket att lära innan vi kan kalla oss för etablerade artister!
Jag tror personligen på dom här tre fina killarna. Dom har distans till sig själva och sitt jobb, dom är målmedvetna och dom vägrar att ge upp — även fast kritikerna mot dom många gånger har varit onödigt hårda.
— Vi tror på oss själva och den musik vi själva skrivit till den här skivan och nu är det upp till skivköparna att bedöma om vi haft rätt i vår optimism, säger Per. Och hälsa alla våra underbara fans att vi ses i folkparkerna till sommaren om allt går som vi planerat!