Sommar, sommar. sommar…
Det är dans i Folkets Park — och Lill-Babs!
Vi kan inte tänka oss en sommar utan henne. Inte hon utan oss heller.
I snart tjugofem år nu, utom den gången hon var hemmafru i Norge och nästan längtade ihjäl sig, har hon troget sjungit i buskarna. Hon har svettats och hon har frusit. Och hon har slagits med myggen. Men aldrig med publiken.
För Lill-Babs har som ingen annan förmågan att snacka med Svensson. Och det beror inte bara på att hon heter Svensson själv.
— Hon är sig själv i varje ögonblick, säger Åke Norin, som dansat och levt tillsammans med Barbro de senaste åren. Antingen hon står vid spisen och steker isterband eller dansar in på scenen i lamé och paljetter är hon Barbro, helt och hållet. Jag har aldrig någonsin sett henne ge en falsk bild av sig själv. Publiken kan man aldrig lura. Den känner hennes ärlighet och älskar henne för den.
— Barbro är en kvinna man aldrig glömmer. sa sångaren Bernt Berglund i Tre Profiler, när Lill-Babs och han gick skilda vägar på scen och privat för drygt fem år sen. Hon är så otroligt varm och levande. Hon sparar sig aldrig, hon ger allt till dem hon älskar. Det är modigt att våga leva så — men det ger utdelning. Hon blir hundrafalt älskad tillbaka.
— Hon är en oerhört ambitiös artist, säger Lasse Berghagen. Barbro arbetar ständigt på att bli så bra som möjligt. för att kunna ge sin publik det allra bästa. Hon har alltid jobbat för människorna som hon älskar — aldrig för “tyckarna”. Därför är det kul att också de börjar inse vilken fin artist hon är, för det hjälper henne att våga ladda ännu mer intensivt i fortsättningen. Hon står på toppen idag och hon har ärligt förtjänt sin framgång…

— Wunderbar! sa PETER KRAUSS, Tysklands Elvis och Barbros kille 1962—65, om henne. Hon blir en mycket stor artist!

— En fin kompis, hon lärde mig grunderna! BRUNO WINTZELL debuterade som 17-åring mot Barbro, som var rutinerad redan då.

— Barbro har en enorm ambition. Hon älskar yrket och sin publik — därför är hon så bra, säger LASSE BERGHAGEN. Hon har funnit sig själv. Jag gläds med henne.

— Hon är en underbar chef och en underbar tjej, säger ÅKE NORIN, Barbros danspartner på scen och i verkliga livet. Hon satsar hundraprocentigt i allt hon gör!

— Hon er en vidunderlig pike och hon er bare min, deklarerade norske fotbollsidolen KJELL KASPERSEN. Barbro blev hemma!

— Jag glömmer henne aldrig, sa sångaren BERNT BERGLUND, Barbros vän för fem år sen. när det var över. Hon är fantastisk, ger allt i sin kärlek!

— Jag ÄLSKAR kungen! utropade Barbro för några år sen. Men det gällde förstås vår gamle kung. Sen dess har hon blivit unge kungens vän — och han hennes. CARL GUSTAF tycker att Lill-Babs är en fin artist och tjej. Och hon kvitterar med att stödja monarkin — alla gånger!


— Vilket proffs, sa BOSSE SVENSSON om Barbro i “Annie get your gun”. Den tjejen har utstrålning. På scen. Och privat!

— I love Babs, sa SAMMY DAVIS, när de jobbade ihop i våras. Hon har känsla, rytm — och ödmjukhet. Hon vet vad det handlar om…