Fem pojkar från Eskilstuna startade ett band — Jones & Giftet. Tröttnade på keyboardisten och Havsänglar blev ett faktum.

Efter flera års slit med metamorfoser och insmickrande inställning till branschen och den där ständiga kåtheten efter ett skivkontrakt var det återigen dags att byta skepnad och de fann sig själva och blev Kent.
Nu är de skivaktuella. I mitten av mars släpps deras debut som är producerad av Niklas Perned (ni vet han med Wannadies och Whipped Cream och tillika Linas brorsa), inspelad i fyra olika studios och elva låtar lång. Och det som är riktigt specifikt med Kent är väl egentligen inte att Jocke Berg sjunger på svenska, utan snarare vad han sjunger. Han har en avundsvärd träffsäkerhet i sättet att skriva texter, till exempel på Blåjeans.
Jocke säger att Blåjeans är hans version av The Cures Pictures of You. Det var i alla fall i den vevan han skrev den, men några detaljer om vad den egentligen handlar om vill varken Martin Sköld eller Jocke ge.
— Jag tycker inte att man ska hålla på och analysera sina egna texter, det tar ju bort lyssnarens egna bild av vad den handlar om och kanske gör honom eller henne besviken. Var och en får tolka våra texter som den vill.