Eva Dahlgren är idag ett av de hetaste namnen inom svensk rockmusik. Hennes hesa, spännande röst berättar om känslor på ett sätt som älskas av det unga Sverige.
Men hon sjunger inte bara lugna låtar med fina texter. Hon kan ge järnet i en rivig låt också.

Två gånger i schlagerfestivalen

Men det var ytterst nära att Eva blivit schlagersångerska på heltid. Hon var bara 17 år när hon via TV och producenten Bruno Glenmark blev schlagertjejen Eva. Hon blev så populär att hon fick vara med i schlagerfestivalen två gånger. Hennes LP-skivor sålde också bra.
Aldrig för ett ögonblick trodde man att Eva skulle byta skepnad med åren och bli en tuff rockbrud med burrigt hår, skinnbrallor. Men den förvandlingen kom för ett par år sedan.
Men det var inte fullt klös från början. Det började lite mjukt som man säger. Mjuka, sköna ballader och en akustisk gitarr.

Genombrottet

LP-skivan “Förväntan” blev det stora genombrottet. Texterna om varma, äkta och blandade känslor hyllades av både kritiker och skivköpare. Även om de negativa stämningarna dominerade: olyckor, dåligt självförtroende, tårar.
Det finns glädje och lycka i Evas låtar också. Fattas bara annat.
— Jag är varken tuff eller blyg, säger Eva. Någonting mitt emellan. Mitt självförtroende är det heller inget fel på. Och så är jag glad och lycklig när andan faller på. Precis som alla andra tjejer.

Rätta “feelingen”

— Inspirationen är viktig, tycker Eva. Det är omöjligt att skriva en låt när man inte har den rätta feelingen.
Så därför kan Eva få sitt livs inspiration på nätterna. Gärna vid 4-tiden på morronen. Då åker gitarren, bandspelaren fram. Och den ena melodislingan efter den andra tar form.
Eva känner också, som många andra tjejer, att ensamheten ibland kan vara ganska skön.

Över 100 000 ex

Tidigare bodde Eva i Nynäshamn, det var där hon slog upp ögonen för 22 år sedan. Men nu har hon flyttat till Stockholm. Hon delar en stor lägenhet tillsammans med två tjejkompisar.
I sommar har Eva turnerat flitigt. En av de populäraste artisterna har hon blivit. Tillsammans med kompbandet Wajs Gajs. LP-skivan “Förväntan” är snart på väg att säljas över 100 000 ex. Fantastiska siffror!
Eva är i dagarna på väg att göra en singel. Till hösten räknar man att hennes nya LP ska ligga ute på skivdiskarna. Den väntar vi på med stor förväntan.