Hela vägen från Åsbo-Össjö i Skåne kom 12-åriga Karin Ärlemyr för att få träffa och intervjua sin idol, Tommy Blom i Tages. Här kan du läsa om deras sammanträffande.

Jag skulle få träffa Tommy Blom på Europafilm, där Tages höll på att spela in en LP-skiva. Först när alla kom kände jag inte igen dem. Tommy var kul, men han tyckte det var svårt att förstå min skånska dialekt. Han berättade att hans idoler är PJ Proby, Beatles och många till, men han tycker inte något vidare om jazz.
Varken Tommy eller de andra “tagarna” har någon riktig musikutbildning, de spelar på gehör och kan inte skriva noter och så. Tommy slutade skolan efter andra ring i gymnasiet, för han tyckte inte det var “festligt” att gå i skolan längre. Han hade AB i musik och det ämne han tyckte bäst om var teckning.
Jag frågade vad han tänkte göra om Tages upplöstes, men det sa Tommy att han inte alls hade tänkt på. Han har inga bestämda framtidsplaner. Ungefär 300 beundrarbrev i veckan får Tommy och det tycker han är kul. Han läser alla, men har förstås inte tid att svara på dem. Det hjälper hans fan-club till med att göra, så Tommy bara behöver skriva under breven.
Han är mycket förtjust i sina “fans”, och berättade för mig att det är ju dem han har att tacka för att han blivit någonting i pop-världen. Han tycker däremot inte det är roligt när publiken skriker under ett helt uppträdande och stormar scenen. Men han sa att han hade vant sig så han hör knappast numer att det står en massa ungar och skriker “Tages, Tages” när de spelar.
Att turnera är jobbigt och jäktigt, men roligt också, särskilt när det är vackert väder så man får tillfälle att vara ute och sparka boll t ex. Fast det blir så sällan någon tid över. Den lediga tiden går oftast åt till att sova.
Nu böjde Tommy sig ner över min axel och läste i mitt block: “Vad tycker du om att bli intervjuad?”
— Ibland är det kul. När de frågar ordentligt och man är på gott humör.
Innan jag träffade Tages var jag väldigt nyfiken på hur de skulle vara. När jag gick därifrån tyckte jag att jag hade träffat fem vanliga och väldigt trevliga pojkar.

Visste du att Tommy
  • föddes i Göteborg den 3 mars 1947?
  • har en yngre bror?
  • tycker bäst om “So many girls” av alla skivor Tages har spelat in?
  • tycker sämst om “Hey Mama” av Tages skivor?
  • har fått en guldskiva för sin första LP som såldes i över 10 000 ex? Ja, det var förstås hela Tages som fick guldskivan och LP:n kom visst upp i 16—17 000 ex så småningom.
  • och Tages just har kommit med en ny LP? Den heter “2”.
  • har turnerat med Tages i folkparkerna hela sommaren?