Här är debutanterna som inte är rädda för att provocera

Ett fritt fall på fem meter förändrade allt för Karlstadbandet Singer.
Pop blev aggressiv rock.
Därmed väcktes skivbolagens intresse.
Nu skivdebuterar de och det talas redan om skandal. En naken pojke viker ut sig på omslaget.
— Vi vill reta alla med fördomar och kittla bögskräcksnerven, säger bandets sångare och låtskrivare Andreas Byhlin.

Singers historia tog sin start i Karlstad för tre år sedan. Men några och tjugo och trötta på hemstaden ville bandmedlemmarna vidga sina vyer. Sedan två år har de Stockholm som bas.
Kort efter flytten inträffade Andreas fria fall. Kraschen innebar att han blev rullstolsbunden i knappt ett halvår. Och bandet gick i träda.
Det enda Andreas gjorde var att rehabilitera sig — med rock:
— Jag upptäckte att jag egentligen inte alls gillade det jag skrivit tidigare. Pop var inte kul. Låtarna blev tyngre och aggressivare.
Och när bandet var förband till Broder Daniel i Stockholm i höstas var inte mindre än 30 skivbolag närvarande — inte enbart för Göteborgsbandet.
— Efter vår spelning dök det upp ett gäng från Virgin. Vi var inte så imponerade men det var dom och dom bad oss om en demo, berättar Andreas.
Nu kommer EP:n “Italian Stallion” med en naken grabb i yngre tonåren. Men Andreas, som pluggar till projektledare i media, är inte rädd för att få någon pedofil-stämpel på bandet.
— Vi vill reta folks bögskräcknerv. Det är märkligt vad naket fortfarande kan provocera, säger han.
Bilden är tagen av en italiensk fotograf på 20-talet, där myten säger att han satte på alla sina modeller — oavsett kön och ålder.
Låten handlar annars om kropps-idealets fördärv och titeln syftar snarast på Sylvester Stallone. Musiken bär omedvetna spår av den tuffare New York-skolan från new wave-tiden 77-78.
— Mest lyssnar jag på Clash, Smashing Pumpkins och Beastie Boys, men jag tycker att vi har lyckats skaffa oss ett eget sound av influenserna, säger Andreas.