Abba, Dag Vag, Gyllene Tider, Mikael Rickfors, Ebba Grön, Tomas ledin, Noice, Pugh Rogefeldt, Hansson de Wolfe United, Magnus Uggla, Ulf Lundell, Freestyle, Magnus Lindberg och Eva Dahlgren…

Det finns en POP-allsvenska och det här är de fjorton gäng som platsar i den:
ABBA, Noice, Ebba Grön, Magnus Uggla, Dag Vag, Freestyle, Ulf Lundell, Magnus Lindberg, Gyllene Tider, Mikael Rickfors, Eva Dahlgren, Pugh Rogefeldt, Hansson de Wolfe United och Tomas Ledin.

Du kanske älskar Noice och bara Noice, hatar ABBA, dyrkar Ebba Grön och föraktar Ulf Lundell. Men du måste hålla med om att de platsar bland de fjorton.
För allsvenskan är de fjorton band som säljer de flesta skivorna, som lockar den största publiken, som är störst, bäst (nåja), vackrast (verkligen?) och häftigast (jasså?).

De flesta av gängen är produkter av 60-talet. Några, Noice, Ebba Grön, Gyllene Tider och Eva Dahlgren är 70-talets barn.
Bara Freestyle är ett 80-talsband.
För ett år sedan hade ingen hört talas om dem. Men i dag platsar de i POP-allsvenskan.

Det gör däremot inte Björn Skifs, Boppers, Factory, Strix Q och Ted Gärdestad. De skulle ha platsat för något eller några år sedan, men inte i dag. I dag tar de det lugnt i andra eller tredje divisionerna. Men ingenting säger att de inte kan komma igen nästa säsong, på samma sätt som Pugh Rogefeldt har kommit igen i år.