MEDLEMMAR:
Per Gessle (sång och gitarr) född 12 januari 1959 i Halmstad.
Mats Persson (gitarr) född 26 februari 1959 i Harplinge.
Göran Fritzson (klaviatur) född 21 april 1962 i Åled.
Anders Herrlin (bas) född 17 september 1961 i Harplinge.
Micke Andersson (trummor) född 12 mars 1961 i Harplinge.
DEBUT: 1978.
SPELSTIL: Självskriven pop med riktiga melodier och svenska texter.
HISTORIK: Per och Mats lekte med bandspelare, gjorde egna versioner av utländska poplåtar. Kallade sig Graperock. Skickade kassetter bland annat till Expressen och fick på så sätt sitt namn spritt. Bytte namn till Gyllene Tider 1978, fick skivkontrakt och omedelbar succé med “Flickorna på TV 2”. Är i dag Sveriges populäraste popband.
UTLANDSJOBB: Turnéer i Norge och Finland. TV-framträdande i Danmark.
LP-SKIVOR: “Gyllene Tider” och “Moderna Tider”, båda på Parlophone. Dessutom medverkar de på samlingsplattorna “Glitter, glögg och rock’n’roll” och “Parlophone Pop” samt på kassetten “Radio Parlophone”.
SINGLAR: “Gyllene Tider” (den allra första Ep-n på Halmstadsbolaget CMP), “Flickorna på TV 2”, “Ska vi älska så ska vi älska till Buddy Holly”, “När vi två blir en” och “(Kom så ska vi) Leva livet” på Parlophone. Dessutom följde EP-n “Swing och sweet” med LP-n “Moderna Tider”.
STÖRSTA FRAMGÅNG: “Moderna Tider” som hittills sålts i 225 000 exemplar i Sverige.
PUBLIKREKORD: 20 000 personer på Liseberg i somras.
CIVILSTÅND: Alla i Gyllene Tider är ungkarlar.
FAN-CLUB: Gyllene Tiders gamla fan-club är nedlagd eftersom den visade sig vara alldeles för svårskött. Gruppen har alltså ingen fan-club men om man skickar 3 kronor och 75 öre i frimärken till Gyllene Tider, c/o Artist-Service, Box 140 35, 70014 Örebro, så får man i alla fall signerade idolkort.
ADRESS: Gyllene Tider, c/o EMI Svenska AB, Fack, 171 19 Solna.