MEDLEMMAR:
Agnetha Fältskog född 5 april 1950 i Jönköping.
Björn Ulvaeus född 25 april 1945 i Västervik.
Annifrid Lyngstad född 15 november 1945 utanför Trondheim i Norge.
Benny Andersson född 16 december 1946.
DEBUT: Krogshow på Trägårn i Göteborg 1971. Genombrottet i svenska EM-schlagern 1973 med “Ring Ring”.
SPELSTIL: Sin egen popmusik med eget ABBA-sound.
HISTORIK: Benny och Björn var tonårsidoler på 60-talet i Hep Stars respektive Hootenanny Singers. Frida och Agnetha var solosångerskor. Stikkan Anderson sammanförde Björn och Benny, de började skriva låtar och deras respektive tjejer drogs in. Världsgenombrott 1974 i Brighton med “Waterloo”. Har sen dess blivit den största svenska succén nånsin i nöjesbranschen.
UTLANDSJOBB: Det är lättare att räkna upp var ABBA inte varit. De har inte varit i Afrika, inte i Asien. Bakom den så kallade järnridån har de bara varit i Polen och Östtyskland. För övrigt har de antingen gett konserter eller framträtt i TV i alla andra länder.
LP-SKIVOR: “Ring Ring”, “Waterloo”, “ABBA”, “Greatest hits I”, “Arrival”, “The Album”, “Voulez-vous”, “Greatest hits II”, “Super Trouper” och “Gracias por la Musica”. Alla utom den sista är på Polar. Den sistnämnda är en samlings-LP som ursprungligen gjordes för Sydamerika.
SINGLAR: “He is your brother”, “Ring Ring” (svensk version), “Ring Ring” (engelsk version), “Waterloo” (svensk version), “Waterloo” (engelsk version), “So long”, “Fernando”, “Dancing queen”, “Name of the game”, “Summer night city”, “Chiquitita”, “The winner takes it all” och “Super Trouper”. Alla på Polar.
STÖRSTA FRAMGÅNG: LP:n “Super Trouper” som man beräknar sålt i sju miljoner exemplar över hela världen.
PUBLIKREKORD: 42 000 personer i Sydney, Australien, 1977. Det är den näst högsta publiksiffra som räknats in för en enda grupp någonsin. Bara Queen är värre med en konsert i São Paolo.
KOMPMUSIKER: ABBA använder sig alltid av samma gäng musiker där kärnan består av trummisen Ola Brunkert, basisten Rutger Gunnarsson och gitarristen Lasse Wellander.
CIVILSTÅND: Björn Ulvaeus är skild från Agnetha Fältskog men är nu gift med Lena. Benny Andersson är skild från Annifrid Lyngstad men bor nu tillsammans med Mona Nörklit. Agnetha och Annifrid lever (såvitt vi vet) ensamma.
FAN CLUB: ABBA Fan Club, c/o Polar Music International AB, Box 260 72, 100 41 Stockholm.
ADRESS: ABBA, c/o Polar, Box 260 72, 100 41 Stockholm.
TURNÉER: Inga turnéer är planerade.