Det roligaste lastbilsflaket i årets Prideparad innehöll varken läderfetischister eller homo-flörtande politiker. Den driftiga Stockholmskvartetten Paris hade lyckats få tag på en egen lastbil och spelade gitarrpop för bögar som tröttnat på house. Sedan Paris bildades för två är sedan har de gjort lika naiv som slagkraftig popmusik i ett sovrum på Folkungagatan. De har gett ut två kaxiga “Greatest hits”-samlingar och spelats mycket i P3. Keyboardisten Emma Nylén har också en framgångsrik solokarriär som discodivan Emmon.

Medlemmar:
Annika Mellin (sång, gitarr)
Emma Nylén (sång, synt)
Mattias Svensson (bas)
Johan Efraimsson (trummor)

Influenser?
Sextiotalspop, sjuttiotalsdisco, åttiotalssynt och nittiotalsindie.

Favoritskivor?
Alla skivor med The Beatles, Chics “The very best of Chic”, Blondies “Parallel lines”, The Smiths “The Smiths”, Ahas “Hunting high and low”, Suedes “Suede” och Elasticas “Elastica”.

Favoritfärg?
Neonbrun.

Varför heter ni som ni heter?
Paris är det bästa namnet. Det är kort, saknar “the” och funkar på alla språk vi känner till.

Vad är rock’n’roll?
Sånt man gör när man är full.

Vad handlar era låtar om?
Livet i den neonbruna storstaden. Vardagstexter helt enkelt, om att bli kär, festa eller fantisera om folk som man har sett på tv. Någon sa att våra låtar var banala. Det är bara för att vi inte sjunger om att dräpa drakar eller ta heroin som andra band brukar göra. Vi tycker att det är bättre att vara jordnära än att leta efter svåra ord i lexikonet.

Vad säger ni till publiken mellan låtarna?
Emma brukar berätta lite om hur låten kom till. Förr i tiden höll hon långa Ola Salo-monologer som tog upp halva spelningen. Det funkade inte riktigt. Mellansnack är viktigt för att visa att man är ett med publiken. Band som inte säger något sätter sig på en piedestal. Men det beror förstås lite på atmosfären. Om folk ser onda ut så kanske man inte snackar så mycket.

Vad dricker ni före giget?
Whisky.

Vad skulle få er att splittras?
Om en av oss rakar av sig håret och tatuerar in “hell” på huvudet.

Favoritackord?
A-moll