Vårens blaska:

WEEKNESS
#4
A4 36 sid. 20:-
Betyg: 4

Wow, vilken utveckling, detta är ju helt klart ett utav de absolut bästa och snyggaste fanzine i detta land nu för tiden. Fjärde numret liknar inget annat. Men det förklarar han genom att han har grejat med layouten i sex veckor, sex timmar om dagen. Engelskan är nu också nästan helt felfri.
Innehåller mycket personliga skriverier, om hur svårt han har haft det efter att hans far gjorde självmord o.s.v. Intervjuer med: HAL AL SHEDAD, CHISEL, UNBROKEN, BRAID och några fler.
När vi snackar om layoutens utveckling som imponerar på mig, alla nya idéer, välarbetat. Snyggast i Sverige helt klart.
Bra intervjuer och bra skriverier.

TOMAS JERNBERG

HIDE MAG
#3
A5 60 sid. 10:-
Betyg: 3

HIDE MAG håller fortfarande samma klass.
Den är ganska likt 2an. Jag tycker layouten i detta nummer är snyggare faktiskt, intervjuerna är också ganska bra. Vissa är sådär men de flesta helt okej.
Vad fan får man för 10 spänn? Jo HIDE MAG. Köp den nu!

JENZ ELIASSON

SENSE OF GUILT
#1
A4 48 sid. 20:-
Betyg: 3

Detta är ett fanzine med engelsk text utgivet av en utav killarna bakom Destination fanzine och records. Det är ett straight edge fanzine som innehåller intervjuer med: SHADES APART, PREVENTION, INTEGRITY, STRAIGHT EDGE SISTERHOOD, TURMOIL, EARTH CRISIS, Simba, FRODUS m.fl. Den innehåller även en massa kolumner m.m.
Det är väldigt personligt. Han har t.ex skrivit två sidor om hans flickvän.
Layouten är sådär, inte skitsnyggt och inte heller fult.
Gillar du personliga saker så är detta nåt du borde läsa.

JENZ ELIASSON

RATATOSK®
#3
A4 64 sid. 25:-
Betyg: 3

Detta är ett djurrättsfanzine från Ulricehamn. Det är ganska likt facklan fast sämre.
Den innehåller mestadels inskickade artiklar, layouten är inte särskilt snygg, ganska rörigt. Det hade passat bättre med data layout istället för klipp och klistra i detta fanzinet.
Det som skrivs i den däremot är bra och roande. Det finns hur mycket kul som helst att läsa. Jag saknar bara en innehållsförteckning och mindre rörig layout. Annars väldigt bra.

JENZ ELIASSON

MANGAKA
#1
A5 32 sid. 20:-
Betyg: 3

Mangaka är japanska och betyder serietecknare, placeras ett frågetecken efter så kan det betyda “är detta serier?” (det kan man undra i vissa fall).
Mangaka är ideellt driven av föreningen “mangakai”, en förening vars medlemmar ägnar sig åt just manga (japanska tecknade serier), men även anime (japansk tecknad film), japanska TV-(roll)spel och japansk kultur, dessa serier är inspirerade av dessa (främst de två förstnämnda) ting.
Fanzinet är öppet för alla att bidraga, och med deras motto “det spelar ingen roll om du kan göra serier, bara du har roligt när du gör dem” skiftar kvalitén mellan serierna anmärkbart.
Mangeka’s redaktör, Zimeon Lundström har gjort, enligt mej, de bästa serierna i detta zine medans han själv tycker att de suger.
Jag tycker Mangaka är ett bra och mångsidigt seriezine, som nog kommer uppskattas av fan av manga och japansk kultur, ni andra är nog inte så vana vid den annorlunda filmiska berättartekniken, men självklart hittar ni nog nåt att älska i den också.
Zimeon Lundström m.fl. har gjort ett bra jobb och jag ser fram emot nästa nummer. Förhoppningsvis med mer innehåll för 20 riksdaler för 32 sidor känns lite väl mycket.

SIGGE ANDERSSON

ZEROS
#4
A4 48 sid. 4$
Betyg: 3

Singapore hardcore pride, ett av de bästa och mest välfyllda zinsen i trakten Asien. Gjort av en utav de mest sanna kidsen i hela världen. Shaiful Risan, har även hand om Impact distribution. Där han bl.a representerar Destination records (Asia). Han är 15-16 år gammal, hatar åldersfascism såsom jag.
Mycket egna skriverier om etik, veganism och kanske 10 andra artikel sidor. Intervjuer med en massa lokala band + Dogprint fanzine, Tian an men records (Frankrike), Freebase (England) och även Disdane, One fine day, Lash out. Bra intervjuer, fett fanzine, välfyllt, mycket bra måste jag säga. Kontakta honom det första du gör, och få en blick över den riktiga underground scenen. Cool.
48 sidor A4 pure fucking hardcore in my blood zine.

TOMAS JERNBERG

XERXES
#1
A5 40 sid. 10:-
Betyg: 3

Ett helt fisfärskt fanzine från Gävle. Mycket hårdrock över det, och det innehåller intervjuer med: FREEPOINT, FIRESIDE, MESHUGGAH och sist men inte minst PURUSAM.
Personligen fick jag inte ut sådär jättemycket utav det detta fanzine, men det var ändå en mycket roande stund av läsning.
Helt vit framsida där det står “Ett snällt fanzine” och det är det också. Däremot så kan jag säga vad jag vill om hans totala sågning mot STRIFE. Helt okej att han hatar STRIFE, men det är lite överdrivet att göra tre recensioner av samma skiva för att skriva värdelös den är. Han har också med lite artiklar om saker som är lite meningslösa, men som i och för sig betyder lite ändå.
Ganska vardagliga tankar. Jag gillar detta fanzine så jag ska inte klaga… puss på er i Gävle förresten.

TOMAS JERNBERG

PROMENADE
#5,5
A6 24 sid. 5:-
Betyg: 1

Detta lilla fanzine innehåller väl mest en massa onödiga saker. Jag fattar inte vad det var för mening med att släppa ett nummer mellan nummer fem och sex. Det är ju ändå inget direkt innehåll enligt mig.
Det står lite om emo, lite dikter och lite annat tjafs. Jag ser verkligen fram emo att se nummer sex av den riktiga tidningen Promenade.

JENZ ELIASSON

SKATE-DOJAN
#3
A6 32 sid. 5:-
Betyg: 1

Det här lilla fanzinet innehåller också bara en massa skit. Lite berättelser, en massa oläsligt och massa flyers.
Jag hade faktiskt aldrig tidigare hört talats om den här tidningen, jag antar att han som gör den försöker härma Ellé lite grann.
Inte direkt bra i alla fall.

JENZ ELIASSON

FIRST BLOOD
#1
A5 20 sid. 5:-
Betyg: 1

Oj vad tunt, men vad begär man för fem spänn? Han som gör det här fanzinet säljer det för priset han trycker det för och det är ju väldigt bra. Det är väldigt bra bildkvalitet tycker jag, men intervjuerna är väl kanske inte sådär skitbra.
Jag tycker det är lite fusk faktiskt, det står på utsidan att den innehåller bl.a NINE, grejen med NINE är ju faktiskt bara en presentation av bandet.
En sak som jag tror kommer bli väldigt bra med det här fanzinet är att den kommer vara såhär tunn varenda gång, sälja den för en femma och släppa den typ varje manad.
Jaja, tidningen innehåller i alla fall intervjuer med: MATTER OF FACT, YODA, BOBBIT och Remark distro.
Nästa nummer kommer förresten heta “Second blood” tredje numret “Third blood” o.s.v.
Layouten då? Jo sådär. Den duger väl, men det är klipp och klistra som inte är min direkta favorit. Bilderna är lite konstiga här och där också. Utdragna väldigt mycket på ena sidan så att människorna som är på bilderna ser lite konstiga ut.
Jag ser verkligen fram emot att se nästa nummer av det här fanzinet. Köp!

JENZ ELIASSON