F.I.L eller FIRST IN LINE som de egentligen heter är ett band från Linköping som nu i år har hållt på i exakt 10 år. De repade första gången i Februari för 10 år sedan.
— Då var det GORILLA BESCUITS och MINOR THREAT som gällde, berättar Errol sång och gitarr.

De spelar också ungefär som deras favoriter från 80-talet.
— Det är old shool som gäller, berättar Errol. Vi har ju funderat på att lägga av flera gånger, men det går inte. Vi vill spela old school, det är det som är kul. Vi har ju ingen lust att bli gubbrockare.
De har sedan starten haft en massa strul med sångare. Deras första sångare fick för sig att knark var mycket roligare än att spela musik, så han försvann. Sen har de haft två andra sångare som båda flyttade ifrån den trevliga staden Linköping och de försvann också. Nu sjunger Errol och Nikola som även spelar bas. Övriga medlemmar är Jörgen som spelar andra gitarr och körsjunger och Errols bror Timor på trummor, även han körsjunger. När jag frågar hur gamla de är suckar de lite men berättar att Errol är 26 år, Jörgen är 30, Timor är 24 och Nikola är 25. Antagligen tycker de att de är gamla, vilket de egentligen inte är.

Debuterar på Bridge records

F.I.L har nyligen släppt sin första egna skiva på Bridge records. Det blev en vinyl 7″a med åtta låtar. De har tidigare bara släppt en split med ett annat band.
Hur kommer det sig att det inte blev något tidigare?
— Vi har inte haft pengar och så. Det har ju varit en massa strul också. Först nu känner vi oss riktigt säkra på vad vi gör.
Skivan skulle egentligen släppts i höstas men det strulade med pengar då.
— Nu är den ute i alla fall, och det känns jävligt skönt, fortsätter Errol.
Errol berättar för mig att det har varit på gång ganska länge med Bridge records.
— Jag förstår att dom inte har velat släppa med oss förrän nu. Det har ju varit så mycket strul och så med sångare och allt vad det var.
I framtiden kommer de även medverka på en ny LKPG hardcore skiva som kommer komma i framtiden på Bridge records. De kommer även ragga en massa spelningar. Det har tidigare inte blivit så mycket spelningar utanför Linköping, men det ska det bli ändring på nu. De har tidigare spelat i Oskarshamn, Köping, Stockholm m.m.
F.I.L är för övrigt ett utav de första hardcore banden från Linköping.
— Det har funnits några andra band, men vi är det enda som har hängt kvar i hardcore svängen.