Vi tog oss givetvis friheten att prata lite med denne mörkhyade New York-rockare, som med nytuperat hår (obs! ej peruk!!), vitsminkade läppar och lila satinbyxor villigt svarade på våra frågor.
Neon Leon and The Bondage Babies släpper en singel, “Chances”, som torde komma ut inom en mycket snar framtid. I augusti kommer ännu en singel, “Girls, guns and money”. Så heter också. LP:n som släpps i september.
Neon älskar att spela, “That’s what life is all about”, vare sig det är på en toalett, för en person eller för tusentals människor. (Publiken på Ekbacken den här kvällen uppgick väl till ett par hundra på sin höjd). I motsats till Hanoi Rocks tycker han om Sverige, “It’s fresh”, och han gillar att spela utomhus.
Neon: – Jag skriver väldigt mycket, minst en bra låt i veckan. Två av fyra låtar som jag gör blir utgivna.
I juli och augusti är det dags för en turné i Frankrike och Spanien tillsammans med Johnny T.
Här inträffade ett litet avbrott i vår pratstund, eftersom två reggaeflickor kom farande och kastade sig i Neons något motvilliga famn. De har ett band som egentligen skulle spelat i kväll, men de avslöjar fnittrande att de inte vågade. Neon ber dem kontakta Tandan som just nu letar efter tjejband, och vänder sig sedan mot oss samtidigt som han avfyrar en halvspydig kommentar om efterhängsna flickor.
Jag frågar honom vad han egentligen tänkte på när han skrev “Bus To Japan”.
– Jag var i London då, berättar han, och jag och min tjej (Honi O’Rourke) var ute och åkte bil. Vid Hyde Park och Kensington High Street stod en massa japaner i svarta kostymer, vita skjortor och svarta slipsar. Alla hade kameror hängande runt halsen. – Kolla, dom väntar på bussen till Japan! sa jag. Waow! Det kan bli en låt! Jag började sjunga: …”Standing down on Kensington High Street…”
–…”waiting for the bus to Japan…” fyllde Honi i.
Sedan la vi till en del text och så musiken, och så var det en låt. Jag menar, alla människor väntar liksom på nånting, och ja, så var det med det.
Neon gillar Japan och skulle gärna vilja åka dit.
The Bondage Babies är en bunt av Neons polare. Han frågade helt enkelt:
– Vill du, du , du, och du spela med mej? Ja eller nej?!
Och de svarade ja. Tre av dom kommer förresten från Diamond Dogs. Hela bandet ställde villigt upp för fotografering innan det var dags för dom att börja ladda upp inför spelningen, och dags för oss att inta bra platser vid den lilla ruckliga scenen.