— Inget snack om saken, säger Englands popvärld

Hur ska det gå för ABBA ute i Europa? Ny Musiks har frågat expertis i England och bett dom tippa chanserna för bandet. Eurovisionstävlingen är utan tvekan en bra start. Men sen. Kan dom etablera sej? Bli stora och kända? Komma på listorna?
David Wigg är nöjeschef på Daily Express. Han är en av Englands mest inflytelserika musikskribenter. Når miljoner läsare med sina popskriverier. Han säger:
— ABBA har gjort ett enormt intryck på den engelska musikindustrin. Detta även bortsett från att vi gillar att lyssna på Waterloo. Det är en attraktiv grupp. Många pratar om dom och dom börjar redan så smått bli populära. Och dom gör en snygg scenshow!
— Visst är det en inbrytning på engelska marknaden. Waterloo är en låt som fastnar. Bra tempo, kan bli en stor hit. Och dessutom sjunger ABBA bra på engelska. Det är en fantastiskt stark grupp!
Neil Sedaka, gammal välkänd artist och hitmaker, tillhör dom många bland branschfolket som diggar ABBA. Så här säger Neil till Ny Musik:
— Jag har mycket höga tankar om ABBA. På alla sätt. Musikaliskt, scenmässigt — och dessutom gillar jag dom som personer. Jag har alla deras skivor. Det var jag som skrev den engelska texten till Ring, Ring. Jag trodde absolut den skulle bli en hit i England. Den spelades en del på radion, men inte tillräckligt för att den skulle slå igenom. Men om den släpps på nytt nu tror jag säkert den skulle slå …
— Jag tycker ABBA skriver så bra låtar, menar Neil. Dom kommer säkert att få sitt genombrott i England nu! Förresten, när jag var i Holland nyss pratade dom mycket om ABBA där också…
Norman Haines är ABBA:s agent i England. Han har haft hand om andra skandinaviska band, som Rockfolket och Tasavallan Presidentti. Norman tror stenhårt på ABBA:
— Dom har en mycket god chans slå igenom nu. Det är redan klart att dom ska vara med i Top of the Pops — det populäraste TV-programmet — och även andra TV-program är på gång. Norman avslöjar turnéplaner:
— Slår dom nu blir det säkert turné i hela England till hösten. Ring Ring blev en besvikelse. Vi hoppas nu att Waterloo blir låten som ska “göra” bandet. Den är alldeles för bra för TV-schlagern, men den kan bli en hit.
Jan Olofsson är framgångsrik svensk i Londons popvärld. Bl a har han ett eget skivbolag. Också Janne tillhör dom som tippar på engelska framgångar för ABBA:
— Jag tror dom har en stor chans här. Jag känner Benny sen tiden med Hep Stars. Han har talang som räcker för den internationella marknaden. Björn är också talangfull och skriver bra låtar. Jag tror på kombinationen av dom två. Dom kommer att göra internationella originalgrejor. Ring Ring borde ha blivit en hit.
— Med rätt satsning kan ABBA slå ungefär som New Seekers, tippar Janne Olofsson. Ett slags happy grupp som kan passa i all slags TV-underhållning och nå en publik mellan 13 och 70 år. Men jag tror dom skulle slå ännu bättre i USA! Där spelar nationaliteten ingen roll. Här i England är man negativt inställd till utländska grupper. Titta på Björn Skifs! Hans Hooked on a Feeling ligger etta i USA, men här kom den ingen vart!
ABBA kommer att få bästa möjliga stöd. Åtminstone säger Glyn Davis, representant för ABBA:s brittiska bolag CBS att dom kommer att satsa hårt:
— Vi kommer verkligen att köra stenhårt. Vi tycker att dom är en verkligt bra grupp, Bra sound, en mycket bra scenshow. Dom är hårdare än New Seekers, men jag tror att dom kan slå hos ungefär samma publik.
— Visserligen blev Ring Ring en besvikelse, erkänner Glyn Davis. Men om Waterloo blir en hit släpper vi Ring Ring på nytt så kanske det går bättre. Och vi planerar en LP! TV-framträdanden och turnén i höst ska nog göra att folk för upp ögonen för den fina svenska gruppen. Vi ska jobba mycket hårt för att göra ABBA till en mycket framgångsrik grupp!