Denne Gustafsson träffade sedan Kristian Ask (från Noise) och Legendary Lovers var ett faktum. Gruppens första singel “King Of The World” (på Lidköpingsbolaget Tracks On Wax) vittnar dock om att gruppen var tämligen ofärdig.
Vad som hände fram till debut-LPn har jag ingen aning om, men förmodligen låste man in sig i replokalen. Man slog sedan upp dörrarna med det utmärkta albumet A Dent In The Bigtime -87. Influenserna hämtades från Byrds, Barracudas och Hoodoo Gurus (pust!) och med toppar i “The Letter” och “Dangerous Life” förväntade man sig nog fler underverk i framtiden.
Tyvärr blev det märkligt tyst om gruppen efter mini-LPn No Time To Waste -88. Gruppen finns dock fortfarande och man kan kanske hoppas på fler skivor i framtiden.
Och nu borde väl alla Förgreningar vara slut. Om nu det inte hade varit så att Michael Nemeti är på gång igen. En LP är praktiskt taget inspelad och en kassett som jag fått imponerar åtminstone delvis. Nemetis röst har blivit betydligt kaxigare genom åren och han har även skalat bort en del av dialekten. Får vi mer material i klass med “Hon Har En Stol På En Klubb Här I Stan” från kassetten kan LPn bli riktigt trevlig. Jag hoppas dessutom att många känner sig träffade av texten.