Svenssons Slavar är ett tämligen nytt och färskt Hardcore band från Linköping. Och kanske inte helt oväntat låter dom lite som Linköpings stoltheter Raped Teenagers. Men iallafall, jag hörde lite av deras kassett, och det var faktiskt väldans bra, tajt och ett jädrans ös, varvat med sköna melodier var det som strömmade ur lurarna in i mina öron. Vad gör man? Jo, man skickar iväg en intervju till Kalle som spelar bas i bandet. Här är intervjun grabbar och tomtar…

HISTORIA, MEDLEMMAR?
Kalle: Vi startade för två år sedan och har gått på tomgång sedan dess. För ett år sen gick vi in i en studio och ett tag senare (April 88) släppte vi vår första egenproducerade och ekonomiserade kassett. Sen när folk fick kännedom om den ringde CBS, APPLE, EMI, SONET och några fler skivbolag, men vi fastnade för ett tämligen nystartat bolag från Göteborg; Arda Records, som senare på hösten 88 släppte vår första ep och sen i April 89 den andra ep’n. Från vår första replokal blev vi utslängda ifrån av Yrkesinspektionen pga att vi var hälsovådliga mot dom som jobbade på ett gym som låg vägg i vägg med vår lokal. Sommaren 87 flyttade vi in på Skylten (Gamla Maskinskyltsfabriken) och där trivs vi asbra.
Medlemmar: Jakob sjunger, Andreas och Robert lirar gura, Kalle släpar på en bas och Mankan har en trumma.

VARFÖR HETER NI SVENSSONS SLAVAR? SYFTAR NI PÅ ERA FÖRÄLDRAR, ELLER?)
Kalle: Vet inte… Tufft kanske!?…

NI HAR JU GETT UT GANSKA MYCKET PÅ KORT TID, HAR NI FUNNITS LÄNGE, ELLER?!
Kalle: Vi har ju faktiskt funnits i 16-17-18 år, men vi har bara spelat tillsammans i drygt två år. Första repet 28/2 -87.

DRICKER NI JUICE I BADKARET IBLAND?
Kalle: Bara när vi badar Bajs-bad.

VAD TYCKER NI OM ERA UTGÅVOR?
Kalle:
KASSETTEN – April 88. Helt OK, En Speedpop klassiker.
FÖRSTA EP’N – Okt-Nov 88. Speedpop när den är som bäst, tyvärr något bristande ljudkvalité, men mycket prisvärt omslag.
ANDRA EP’N – April 89. Det är den vi är allra nöjdast med. Lämnat Speed Pop stadiet och gått över till melodiös exprimentell hardcore? Bland det bästa som gjorts i Sverige (Åja, skryt lagom /red) Det är väl bara Trazan & Banarnes första vax som slår det här.

VAD TYCKER NI OM DEN SVENSKA PUNK/HC RÖRELSEN? VAD KAN ÄNDRAS?
Kalle: Det är alltid svårt att få spelningar, kanske pga att det finns så många band (skitband) att välja mellan. Vi gillar inte heller den tuffa imagen som många tydligen håller på, nitar och sånt menar vi. Sen finns det ju alltid en massa nötter som ska förstöra. Dom är de stora svinen och de skulle dräpas direkt. Här i Linköping hade vi Skylten men när några skinnbollar eldat i containrar utanför & bråkat på konserter så stängdes Skylten och öppnar inte förräns i Okt-Nov igen. Mer än ett år sedan det stängdes. Sånt är onödigt.

VAD ÄR EN PATER NOSTER?
Kalle: En Pater Noster är en bön, nämligen fader vår. Pater Noster är alltså latin för fader vår.
OBS! Vi håller med SC till 100%.
“BLIR MAN FUL FÖR ATT MAN ÄR KRISTEN ELLER BLIR MAN KRISTEN FÖR ATT MAN ÄR FUL”

FAVORITBAND INOM SVERIGE?
Kalle:
JAKOB DIGGAR LOSS TILL: RAPED TEENAGERS, THE CREEPS, JAKOB HELLMAN, BRÖDERNA BROTHERS, ÅKE HASSELGÅRD,JOKKMOKKS JOCKE, JAN JOHANSSON.
ANDREAS ROCKAR LOSS TILL: ASTA KASK, BITCH BOYS, ALLENA, KENNETH AND THE KNUTTERS, JP NYSTRÖMS + HELA 60-TALS KÖRET MED ROCKANDE SAMEN I SPETSEN.
ROBERT STUFFAR TILL: MARITA HORN, D.I.B, MARIA KELLGREN, ALL STEEL COACHES.
MANKAN TAJAR TILL: PERNILLA WAHLGREN, SKÄGGMANSLAGET, BENGT SÄNDH, OSS SJÄLVA, SATOR, KRIXHJÄLTERS.
KALLE VALSAR TILL: ALLENA, RAPED TEENAGERS, TOTAL DEATH, PUKE, DROSS, NJURMÄNNEN, WOUNDED KNEE MEN DIGGAR ÄVEN KLASSISKT OCH JAZZ .

FAVORITER JORDEN RUNT?
JAKOB: YES, BB KING, MUDDY WATERS, DEAD KENNEDYS, NEW MODEL ARMY.
ANDREAS: CLASH, SEX PISTOLS, BEATLES, LITTLE RICHARD.
ROBERT: LORDS OF THE NEW CHURCH, MISSION, NEW MODEL ARMY, THE YOUNG ONES, MOTÖRHEAD, KRUIZ.
MANKAN: SABRINA, MINOR THREAT, ADRENALIN OD, L’AMOURDER, CRASS, KREATOR.
KALLE: DEAD KENNEDYS, BEATLES, STARK RAVING MAD, NICK CAVE, NAPALM DEATH, CLARK TERRY, HUSKER DU, O.L.D.

INFLUENSER?
Kalle: Inga speciella. Vi tar åt oss av allt vi hör runt omkring oss också.

VEM SKRIVER ERA TEXTER?
Kalle: Allihopa tillsammans, som en jättestor familj.

NÄR FÅR MAN SE ER LIVE?
Kalle: Vi har gjort c:a 20-30 spelningar, nästan alla i Linköping. Men även en i Trollhättan och en i Örserum. När man får se oss nästa gång vet vi inte, men den som vill se oss kan ju alltid ringa. Vi spelar mot reseersättning.

GILLAR NI METAL?
Kalle: Metal & Metal… Ett väldigt vida omfattande begrepp, Kalle och Mankan gillar Thrash Metal och sånt. Faktiskt inget större fel på det, bara det är bra (Fast det är det sällan den är).

VAD VILL NI NÅ FÖR MÅL MED SVENSSONS SLAVAR?
Kalle: Glädja folk med vår musik, glädja oss själva, för att det är så kul att lira så kul att gå på konserter och träffa folk. Inte så mycket för ändra världen (Gör vi det så kan ju det också vara kul). För att det är kul lirar vi.

ÄR NI STRAIGHT EDGE?
Kalle: Ingen av oss är SE… Vi nyttjar ingen form av Hasch eller Narkotika.

NÅN SISTA KOMMENTAR?
Kalle: Vi ska medverka på 3 samlingskassetter. Två svenska och en fransk. Till hösten kommer vi också finnas på 2 samlings lp’s. En för studiefrämjandet, som kommer att innehålla låtar om miljön med 10-12 lokala band. En Punk/SpeedPop samlings skiva med svenska band som det skivbolaget Arda Rec ska ge ut. Det bolag vi ligger på. I höst ska vi spela in en egen lp som Arda Rec ska ge ut. Den kommer så snart vi hinner, troligtvis i början på nästa år. Folk får gärna höra av sig till oss och köpa våra tidigare utgåvor, och om någon vill att vi spela på just eran privata fest eller i eran stad så bara hör av er till oss.

SVENSSONS SLAVAR
c/o KALLE KINBERG
KOBOLTSTIGEN 1
58258 LINKÖPING
Tel: 013/156700 (Kalle)

Kassetter 20 kr + porto
Ep’s 20 kr + porto
PG 242316-8, mottagare K. Kinberg.