Skitsystem kommer från Göteborg och dom har existerat sedan 1992. Musiken är renodlad käng Hardcore enligt min uppfattning och dom har släppt en E.P på Distortion Records som heter “Profit hysteri”. Bandet som består av fyra homosapiens vid namn och instrument Wallenberg: Gitarr & Sång, Alex: Bas, Tompa: Gitarr & Sång och Adrian: Trummor. Nu över till intervjun som Wallenberg har svarat på.

1. När bildades ni och berätta gärna en story om hur det gick till?
Vi bildades under ett fylleslag Januari 92. Vi bestämde oss att lira lite protestpunk men det spårade ur lite, med låtar som “Långa pattar och tio liter grogg” kom vi ingen vart direkt. Hösten 94 började det bli lite allvar, då skaffade vi en basist (Alex). Sen har det rullat på och i September 95 kom vår E.P. “Profit hysteri” på Distortion Records. Vi ska in i studion i början av 96 för att lira in 10-12 nya låtar. Medlemmarna är: Wallenberg / Gitarr och sång, Tompa / Gitarr och sång, Alex / Bas och Adrian / Trummor.

2. Många som bildar Hardcore band nu för tiden har tidigare spelat speed-metal, vad tror ni det beror på?
Jag vet inte riktigt! Men många Speed / Death metalband har likasinnade tankar om makten och kapitalister som härjar runt, men kanske inte uttrycker det så lätt inom den genren av musik. Käng och råpunk tycker jag många gånger ligger rätt nära musikaliskt med deathmetal band. Sen har Hardcore alltid legat mej varmt om hjärtat, även om jag mest gillar hårdrock.

3. Spelar ni ofta live och hur har responsen varit på spelningarna?
Nä vi har lirat live en gång med ett engelskt band “Extinction of mankind” . Men rätt bra respons var det väl, jag vet inte hur många som var där men säkert hundra pers.

4. Eran E.P har den sålt bra och hur lång tid tog den att göra den?
Exakta siffror har jag inte, men den trycktes i 1000 ex. och jag har hört att en nypress är på gång, men jag vet inte riktigt. Vi spelade in och mixade E.P:n på ca 7 timmar (Med avbrott för lunch) och söp som egg det var ballt!

5. Var får ni eran inspiration till att skriva text och musik?
Ja du, mycket kommer väl textmässigt från det här ruttna samhället, politiker, svin, polisjävlar, fascistråttor, etc. Det finns så jävla mycket orättvisor, 9-5 slaveri och sånt. Så textmässigt lider vi ingen brist, musiken kommer av sej själv antar jag…

6. Hur tycker ni att man ska bemöta människor som är emot, så som dom kallar det självdestruktiv musik? Tex. Ann Ekeberg?
Man får väl ta det med en nypa salt, Ann Ekeberg sa väl att växter dör av hårdrock, men växer av klassisk musik och det är ju rent vansinnigt. Jag menar, mina jävla blommor skulle fan dö om dom hörde klassiskt musik likväl som om dom hörde hårdrock. Men dom är jobbiga såna människor, för att dom vrider allt emot ungdomen, att det är dåligt och det är inte bra osv. VA FAN ungdomen bestämmer själva vad dom lyssnar på. Fan, kolla hårdrocken. För några år sen stod hårdrocken för 25% av skivförsäljningen. Så såna som är emot hårdrock / självdestruktiv musik (HA HA) har nog inga lagar och förordningar att sätta upp i sverige, så nåt hot är dom inte tror jag. Men det är ju sjukt det som dom håller på med, modern häxjakt! Åt helvete med dom.

7. Hur förhåller ni er till droger, inklusive alkohol?
Alkohol är en viktig del i livet för mej iallafall, och även en stor inspiration källa vi repningar (Du vet väl att det är skönast att repa lite lullig, eller hur?) och dylikt. Droger nyttjar jag inte personligen, förutom en liten “Trumpet” ibland. Dock väldigt sällan (mår illa av skiten) men jag har inget emot människor som gör det. Alla har rätt att skaffa egna erfarenheter och dra egna slutsatser om droger. Passar det dom bra, passar det inte: skit i det. Jag tycker inte att man ska använda droger i image syfte, som en del försöker göra, för det förlorar man mycket på. Men alcohol rules this stinkin world!

8. Var står ni politiskt på en höger/vänster skala?
Ja, på en skala vet jag inte. Det är rätt så individuellt det där. Tompa och Alex är nog väldigt vänster och jag och Adrian är väl inte direkt nåra syndikalister, vi håller oss lagom till vänster, absolut no höger. KILL BILDT

9. Vad har ni för favorit band eller babbla om dom ni diggar sämst?
Rätt olika det oxå. Tompa är inne på mycket rå-punk typ: Totalitär, Doom, Haitus. E.O.W, Disfear, Asocial, och det är Alex oxå. Adrian är mer inne på Thrash/Death metal, hårdrock, men även Discharge, Disrupt och Varukers. Jag lyssnar rätt mycket på gammal hårdrock, men även på band som Tompa lyssnar på och mycket Neil Young och självklart mycket Loud Pipes och Voodoo & the Blastfreaks (Öh?)

10. Har ni något att tillägga mina äckliga läsare?
Ja köp vår E.P “Profit hysteri” från Distortion Records. Hoppas det går bra för NO RULE och tack för intervjun Dick. Gå med i skäggis förening A.K, även om inte Peter själv kan vara med längre! Dyrka “Iron gang” see you on the road.