Sedan starten med Twice A Man 1982, och innan dess Anna Själv Tredje m.m., har Karl Gasleben och Dan Söderquist hela tiden utvecklat sin musik mot nya djärva mål. När nu nästa skiva kommer i mars har gruppen bytt namn till The Butterfly Effect och två nya medlemmar har tillkommit. Namnet hänger ihop med talesättet om att även en liten fjärils vingslag kan ha en kraftfull effekt, en sorts omskrivning av kaosteorin. Nya i gruppen är Peter Davidsson, tidigare Excellent Accident, och Zac, medlem i Love’s an erectic.
“Peter kände vi tidigare och Zac har jobbat med ljuset på några av Twice A Man’s framträdanden”, förklarar Gasleben.
Butterfly Effect har funnits sedan i somras och hela hösten har det jobbats på det nya materialet som gruppen hoppas få presentera i slutet av våren inför publik på en större turné. Inspelningsarbetet till skivan har redan påbörjats i bandets egen studio/replokal. Tillgången till en egen studio gör att inspelningskostnaderna kan hållas låga och gruppen kan arbeta längre än andra band på att få en bra produktion. Många av Twice A Man’s skivor är helt och hållet gjorda på den åttakanals utrustning som studion har.
En stor del av bandmedlemmarnas tid ägnas åt att göra musik, men de har också några småjobb vid sidan av Butterfly Effect. Drömmen är att kunna försörja sig på musiken. Sin inspiration hämtar bandet från sin omgivning, men den största musikaliska influensen är Beatles.
Även om det satsas mest på Butterfly Effect så finns Twice A Man fortfarande kvar, fast nu som skapare av film och teatermusik. Butterfly Effect är en mycket visuell grupp och de kommer bäst till sin rätt live, så om du får chansen att se dem live… ta den.