Hej!

Från och med nästa nummer av NEW LIFE Soundmagazine tar jag över redaktörsposten efter Håkan Ehrnst, som ju både startat och drivit tidningen fram till nu. Mitt mål är att tidningen ska få ett nytt ansikte och ett kvalitetsmässigt bättre och intressantare innehåll. Inga mer utflykter av typen Rob‘n Raz och Sator kommer att finnas med, utan ambitionen är istället att på ett informativt och inte minst intressant sätt, följa utvecklingen inom den elektroniska musiken.
För några år sedan var det nästan bara synthpop som gällde och alla personer som gillade elektronisk musik blev genast sammankopplade med Depeche Mode och Kraftwerk. Nu finns det ju naturligtvis fortfarande okunniga personer som kommer dragandes med sina förutfattade meningar, men är man någorlunda insatt så vet man att det där med att elektronisk musik bara är blipp och blopp inte alls stämmer längre. Bredden inom genren ökar ständigt, och nu talar man om stilar som Techno-trash, Industrial Dance, Electronic Goth och Cyber Punk, samtidigt som “gamla” etablerade stilar som Synthpop och Electronic Body Music fortfarande lever och frodas. En annan del är industri-musiken, som också den väl förtjänar att uppmärksammas.
NEW LIFE ska täcka alla dessa stilar, så att både den acidhousetrötte discobesökaren och den okkulte industrifantasten ska få sina läsönskningar uppfyllda. Dessutom ska tidningen från och med nr 8, som kommer i slutet av november, komma ut en gång varannan månad. Detta är ett absolut måste för att läsarskaran inte ska tröttna, och du håller säkert själv med om att ständiga förseningar är j-vligt irriterande. En fast redaktion av intresserade och begåvade skribenter ska sättas ihop och antalet flytande medarbetare ska minska. Vi tror fullt och fast på att detta, tillsammans med en regelbunden utgivningsdatum, kommer att göra innehållet både bättre, roligare att läsa och dessutom aktuellare.
Mycket jobb kommer att läggas ner för att nå dessa mål, och om du känner att du vill stötta Sveriges musiktidning nummer ett, så kan du göra detta på flera olika sätt. Känner du att du har tillräckligt med intresse, vilja och språklig begåvning för att ingå i vår fasta redaktion, så hör mycket gärna av dig till oss. Vill du som läsare hjälpa oss att göra tidningen bättre så är du välkommen att prenumerera. Du får då tidningen billigare, tidigare och direkt hem i brevlådan, en gång varannan månad. Dessutom får du rabatt på vår egen T-shirt, som borde vara ett måste för varje NEW LIFE-läsare.
En annan nyhet är att vi tänker börja med radannonser, där du kan annonsera om vad som helst: skivor, demos, fanzines, instrument, kontakter osv. Första gången, som kommer att bli i nummer 8, är en radannons på max 50 tecken gratis, så att vi ska få igång annonserandet, men i fortsättningen kommer det att kosta en mindre summa.
Om du har någon form av kritik att komma med, så gör det! Vare sig den är positiv eller negativ, så är vi mycket intresserade av att höra vad du tycker. På återseende!

Sebastian Stebe