MAGNUS JOHANSSON
Slaktarens Dotter / Dom Som Försöker Sätta Åt Min Vän / När Vi Ger Oss Av Från Tivolistan / Vakna Nu Anneli
Hi Fidelity 1363942
(EMI)
CDs
****

“Hon röker för mycket, hon sover knappt alls. Hennes naglar är så smutsiga, hon sjunger alltid falskt. Hon talar alltid först och tänker alltid se’n. Själv har jag tänkt hela da’n, jag har tänkt på en liten tjej”

Uppföljarsingeln till den suveräna debutplattan med stjärnskottet Magnus Johansson. Förutom pärlan “Slaktarens dotter” som var med på CD:n/LP:n finns det tre nya låtar på denna singel. Och precis som på förra plattan är det lysande rakt igenom! Alla fyra spår är av den lite lugnare sorten. Och precis som på debuten visar Magnus Johansson att han är en textskrivare av ypperlig klass (hör och lär, Ledin & co.). Frågan är om någon skriver bättre svenska texter än honom just nu? Dessutom är musiken både lättillgänglig och trallvänlig, utan att för den skull bli tillrättalagd. Även ett stort plus till Magnus Lind som med sitt dragspel lyfter både “Slaktarens dotter” och “När vi ger oss av från tivolistan”. Som sista spår finner vi radiofavoriten “Vakna nu Anneli”. Kul att Magnus även har fått ett erkännande hos den breda publiken, han behövs som motvikt till all känslolös smörja P3 matar oss med för jämnan. Jag väntar ivrigt på nästa alster från denne eminente låtsnickare.

“På Tyska Torget, Anneli, står en blåsorkester. De värmer sig med Akvakvit och stämmer instrumenten. Grannens ungar övar på basfiol och trombon. Jesper spelar mandolin, vakna nu Anneli”