Välkommen till det första numret av New Kind Of Kick. Vi på redaktionen är tre rockälskande killar som tröttnat på att svensk independentrock får så lite uppmärksamhet i massmedia. Vårt mål är att göra ett bra, varierat och roligt musikmagasin. Det hela började som en vild idé i april och här är det färdiga resultatet. Vi har haft jättekul under arbetets gång, hoppas du som läsare också finner mycket nöje i New Kind Of Kick.

Vi har vid upprepade tillfällen fått frågan om vi skall försöka konkurrera ut Base One & Sound Affects. Svaret blir nej. De gör sin grej (och gör den mycket bra) och vi gör vår. New Kind Of Kicks ambition är att bli ett komplement till dessa. Vi anser att den svenska independentscenen är så vital och livskraftig att det finns gott om plats för flera olika publikationer. En åsikt vi för övrigt inte verkar dela med herr Nylin från pop- och modemagasinet Slitz. Han verkar istället vilja dödsförklara hela den svenska rockscenen praktiskt taget. Som exempel på bra svensk rockmusik nämner han Toni Holgersson & Lädernunnan. Om han med det menar att nunnans senast platta är ett riktmärke för progressiv och livskraftig rock, får han gärna ha den biten för sig själv, så kan vi andra skriva om tråkiga dödgrävarband som Shivering Spines, All Steel Coaches, Saturdays Kids och William. Har du åsikter om den svenska rockscenen, skriv gärna. Och om du saknar ditt absoluta favoritband i det här numret och känner för att skriva om dem, hör gärna av dig. Vi tar gärna emot både medarbetare och läsares synpunkter. Det är med er hjälp vi har chans att utvecklas. Till nästa nummer kommer vi ta med radannonser. Dessa är gratis (och endast för privatpersoner). Vi skulle däremot gärna vilja att ni skickade maskinskrivna original, tack.
Angående diskografierna har vi avsiktligen valt att inte skriva ut skivnummer, detta beroende på diverse luckor i våra respektive skivsamlingar. Om du däremot undrar om någon enstaka platta får du gärna höra av dig till oss. I den mån vi kan hjälper vi gärna till.

Cheers!
New Kind Of Kick redaktionen