Bästa insända demo till redaktionen den här gången är utan tvekan Skinnskatteberg bandet STROBEs nya demo “Babysitter”. Strobe har tidigare gett ut en singel med åtta låtar på och de visade redan då att de var något extra. När jag recenserade den singeln kallade jag det något av en blandning mellan Lemonheads och Dead Kennedys. Men nu har de utvecklats en del och musiken har naturligtvis också blivit mognare. Jag måste säga de faktiskt låter lite mer Sub-Pop nu, men för den skull inte något Nirvana eller Tad rip-off band. Men låtarna är rappa och punkiga i sin framtoning precis som flera av Sub-Pop bandens låtar. Men Strobe har fler influenser än så. Låten “Robert” låter faktiskt en hel del folkmusik rock à la Levellers. Texterna handlar om droger, ensamhet och existentiella tvivel. Det slår mig att texterna ofta handlar om ensamma och förvirrade individer som står på gränsen till stup på ett berg eller intill en järnväg och grubblar. Så för deppiga och tvivlande människor kanske detta är lite väl magstarkt ibland.
Strobe är i varje fall ett band med helt rätt stil och man önskar bara de fick ut sin musik ordentligt, men de är som de flesta band i Sverige fel geografiskt placerade för det. Men en cd lär vara på gång… Stöd dem och köp denna demo till och början med.
Hatar ni Dave Mustaine borde ni köpa denna demo för den lär faktiskt tillägnad alla som hatar honom. Om ni inte gör det kan ni väl köpa den för det tuffa anslaget som har lite Musikbotanik över sig.
Ska ni sitta barnvakt i helgen spela den här kassetten istället för “Sagan om Sune”. Det blir nog uppskattat!!!