Nu har det dykt upp några nya (?) tidningar igen. Hipp hurra. Det är alltid förbaskat skojigt när mänskor får tummen ur häcken och gör nånting. Nåväl, den första i raden heter Zerox och den kommer från Norsborg. Jag vill inte påstå att den är särskilt bra, den innehåller nämligen den absolut sämsta Jam-intervju jag nånsin har läst. Utdrag:
– Vad använder du för gitarr-strängar?
– Görs det många bootlegs med Jam?
Och så vidare und so weiter. Utöver den innehåller Zerox bl a intervjuer med Aptit, the Beat, Kekkonen Heroes, City Kent och Die Stinkt. Skicka sex spänn till:
Björn Hellström
Storskiftesv.138
145 60 Norsborg
om ni trots allt vill ha den.

Den andra tidningen heter Svets, Der Streber, Peng Sha, En lös typ och The Insomnia. I vilket fall gör dom fem zinen som blivit oss tillsända det. Tidningen, som för övrigt kommer från Hisings Kärra, byter nämligen namn från gång till gång. Förvirrande är ett bra ord att ta till när man ska beskriva den tidningen. Ämnena dadaism och ska-musik behandlas mestadels. Är den bra då? Tja, åsikterna på red. är extremt skiftande, men jag för min del anser den vara jävulskt bra och en (stor) smula annorlunda. Nåt mer vet jag inte, utom en adress som kanske leder till upphovsmakarna:
Hase & Igel förlag
c/o Ozelot Henningson
Box 41
425 02 Hisings Kärra
Skicka dit valfri(?) summa pengar eller frimärken…

Jaha. Så var det dax för Zäpo som också är en mycket trevlig fanzine. Eftersom jag inte har den tillhands just nu kan jag bara lämna adress:
c/o Forshage
Sommarv 3
171 40 SOLNA

För övrigt rapporteras läget vara oförändrat. Funtime, Dr Krall & Kludd leder fortfarande ligan…


Jag och min kära vän Lurk och min likaledes älsklingsvärda vän Jonas och alla andra personer som förstår varför(?) rekommenderar starkt ett veckoblad vid namn Utslag. Fem riksdaler om det ej höjts nyligen kostar de tryckta pappersstyckena. Nr 1, som jag har frotteras med, består av diverse ironiska och parodiska tekningar. Jävligt vaket skämtar man om det mesta från kärnkraft och poliser till den mörka samhällsbilden och allmänt tjafs. Om man vecklar ut tidningen kan man njuta åt en affisch vid namn Utslag tryckt i rött och svart.
Adress:
Utslag
Blecktornsgränd 7
117 24 Stockholm

Varför inte vidga era vyer, läs en liten fanzine från di Brittiska öarna vid namn Grinding Halt. Okey för att den inte är så där upphetsande bra men innehållet är relativt intressant trots ett ganska konventionellt innehåll. Artiklar & notiser med och om bla Damned, Brian James, Department S, Cure, Svensk punk, Public Image mm.mm. 30 p kostar den och finns på adress:
Grinding Halt
c/o Quicksilver
131 The Butts Centre
Reading
Bearkshire
England