Theodor »Theo« Jensen har spelat gitarr i Broder Daniel under många år. I Broder Daniel är det sångaren Henrik Berggren som skriver alla låtar och så kommer det nog förbli. För de andra som skriver egna låtar i Broder Daniel startar nya band för att få spela sina egna låtar. Så gjorde basisten (f.d. trummisen) Håkan Hellström och så har även Theodor Jensen gjort med bandet The Plan.

Det är i början av september och trots att The Plan endast släppt en singel, »Mon Amour«, har många tagit sig till Rock Sensation på Herrgår’n i Linköping. Publiken är här för att se och höra bandet de hört så mycket om men inte med. Det första jag hörde med the Plan var »Stay Right Here« på skivan som kom med Sonic #3. En mycket trevlig, söt och intressant låt som väckte ett intresse hos mig. När sen singeln, den mer frustrerade »Mon Amour« nådde mina öron var jag fast.

De är inte så underhållande att se live men låtarna gör att konserten i helhet blir mycket bra. Efter spelningen träffar jag Mikael Furugärde som spelar orgel i The Plan.
— Debutskivan släpps 24 september och turnén börjar i oktober och pågår till december. Så denna spelning var bara lite försmak av vad som ska komma. Nu är allt klart med skivan och vi är nöjda. Jag kan absolut inte vet om den kommer sälja bra, men jag hoppas på det. Singeln »Mon Amour« vet jag har sålt bra. Det verkar som folk gillar den mycket.
Vi får hoppas att många kommer att gilla skivan lika mycket som singeln. Tidningar, tv och radio verkar i alla fall tro på The Plan. Recensionerna har varit överväldigande. Det var också med hjälp av all uppmärksamhet i pressen som The Plan fick sitt skivkontrakt med EMI.
— Vi har varit med rätt mycket i pressen redan, långt innan skivsläppet. Håkan Hellström har nog bidragit en hel del till det. Kanske för att första gången folk hörde talas om oss var i och med hans skiva, där han gör en cover på vår »Foggy Days«. Men det har bara varit en fördel för oss. Vi har ju vår grej och han sin. Men han har ju hjälpt oss initialt. Vi gillar hans version, den är rätt olik vårt original. Den kommer med på skivan så då får folk själva jämföra. Själva spelar vi inga covers, det känns inte aktuellt just nu.

Från början var The Plan en trio med Theo, Mikael och trummisen Niklas Korsell. Eftersom de inte hade någon basist spelade Theo bas vid inspelningen av skivan.
— Vi har spelat ihop i två år och haft olika basister, men kärnan på Teo, Niklas och jag har bestått. Men nu har vi hittat vår basist i Peter Morén.
Peter har spelat i olika band, bla Piggy in the Middle och nu senast i Peter, Bjorn & John. Han lever även ut sina journalistdrömmar i diverse fanzines.
— De andra har sidoprojekt men inte jag. Theo har ett sidoprojekt som heter Broder Daniel, eller hur man ska se det, säger han och skrattar. Men The Plan tar rätt mycket tid nu, så vi satsar på det. Jag vet inte om Broder Daniel har någon skiva på gång. Men jag bryr mig inte så mycket.

I »Mon Amour« blandar Theo in franska i den engelska texten. Franskan känns nytt och ovanligt som rockspråk.
— Det var en spontan idé som Theo kom på, och ingen uttalad tanke bakom. Men det blev ganska bra, eller hur? Frågar Mikael med ett undrande leende.
— Skivan är väldigt heterogen. Vi har ingen linje i skivan vad gäller sound. Alla låtar har uppstått som egna helheter som vi tagit oss ann. Vi kommer inte göra en massa »Mon Amour«-liknande låtar, tyvärr för de som gillar den. Det blir mycket annat, absolut inte bara hitlåtar. Det finns vissa gemensamma nämnare mellan en del låtar. Men de är olika inbördes.

Nu när skivan har släppts i Sverige får vi se hur långt the Plan kommer gå. Men om rättvisa ska råda kommer de gå långt. För ett bra band med massa bra låtar har rätt att vinna.
— Vi ska bara turnera i Sverige nu, men vi får se vad som händer.