Blindpeach
»Ducttaped«

Lite efter deadline fick vi en skiva med bandet Blindpeach. Deras musik är en blandning av funk, metal och pop med lite dödsmetallsång blandat med vanliga stämmor.
Som många andra CDs slutar denna med en gömd låt om Gunnars köttfärssås, som antagligen jammats fram i replokalen. På den sjunger bandet på svenska och avslutar med att säga något om »ni som köpt denna usla skiva«. Alltså ett typsikt svenskt demoband.

Kerstin Olby

Duel
»The More You Hear the Better We Sound« Ep

Detta är duels fjärde demo men de har under sommaren och hösten spelat in sin kommande debutskiva. Så leta reda på den istället och KÖP! mitch har alltid trott på duel och vi gör det även nu och ser fram mot en superbra skiva.
Men eftersom skivbolaget är litet och duels debut är första släppet, kommer de kanske inte bli upptäckta av så många, men de har under de sex år de spelat ihop skaffat sig en växande beundrarskara.
Efter att denna demo spelats in har trummisen Sammy hoppat av bandet och ersatts av duels allt-i-allo Mattias Beijmo.
Låtarna känns igen från deras tidigare demos med rötterna i Swervedriver och Stone Roses indie-mylla. Men nu har de likt Radiohead, börjat leka i studion med datorer och låtarna känns mer 2000-tal.
Kontakt listen.to/duel

Kerstin Olby

King
»King is King is King«

King har varit förband till The Ark vilket inte är så svårt att förstå. King spelar glad partypop/rock. När första låten »Push It« kommer igång är det svårt att hålla benen stilla och inte sjunga med.
Rötterna finns i 80-tals rocken. Basisten Daniel återfinns i duel. Ett plus för det snygga färgomslaget.
Kontakt: daniel.wallon@home.se eller zap.to/king

Kerstin Olby

Loud Silence
»Hope, Dreams & Grieves«

Skivan börjar med »The Ocean«, en sorgsen melodi på akustisk gitarr med en gråtande stämma. Melankolin följer genom alla sex låtarna och sången passar perfekt ihop med musiken.
Enligt följebrevet har detta Malmöband etablerat sig i hemtrakterna och även vunnit en demotävling i P3 i samband med Popstad. Detta förvånar mig inte eftersom låtarna är bra och hamnar i samma fack som Catherine Wheel.
Efter elektriska urladdningar återkommer den akustiska gitarren i sista låten »Cover Your Face With A Smile«. Går att ladda ner gratis på www.listen.to/loudsilence

Kerstin Olby

Vega
»I Think of not to See You«

Finns det nått som heter demovinylsingel? I så fall har jag en sådan, en mycket bra sådan, med svenska Vega. De fyra låtarna är mycket lugna och fina, nästan sövande, men väldigt vackra. Det vilar ett Twin Peaks-skimmer över låtarna som nästan viskas fram. Omslaget är originellt utan titel eller bandnamn på framsidan, utan bara en handskriven röd text.
»Light Song« har en sommarnatts-stämning över sig, med fågelsång och gryningens lugn. Soloartisten Ulf Stureson spelar även gitarr i Vega, vars musik skiljer sig mycket från hans sololåtar som det är mer fart i och som är gladare.
Vega har i höst släppt sin första fullängdare »For Retarded Lovers« på A West Side Fabrication. Måste genast inhandlas.

Kerstin Olby

Chrome #6
10:- A5

Det jag först lägger märke till är att Chrome är ett tryckt fanzine. Man slipper dåligt kopierade bilder och de har lagt ner lite extra tid på en snygg layout, som inte skulle fungerat vid vanlig kopiering.
De som gör Chrome mag är ett produktivt gäng och har gjort sex nummer på kort tid. #6 innehåller en bra blandning av intervjuer med The Donnas, Natas, Hell on Wheels, Dialog Cet, Mazarine Street, Randy, Puffball, Caverage, Clockwork Crew.
Ett mycket fullspäckat, välgjort och underhållande nummer. #7 lär vara ute när du läser detta, innehållande Loosegoats, Slumber Party, Zeke, Ass Ponys mfl.

Kerstin Olby

ettnollett #36
30:- A4

Sveriges mest seglivade fanzine har givit ut 36 nummer och de lär hålla på länge till och ge ut många fler.
I detta nummer kan man bland annat läsa om Fosca, Björn Olsson, Dub Sweden, The Carnation, Ane Brun, Music 77 och mitch-favoriterna duel, plus en massa skivrecensioner. Kul att de uppmärksammar både stora och små band. Jag gillar deras tecknade bildbylines och de återkommande cirklarna i layouten.
Kontakt ettnollett@telia.com eller www.dgr.nu

Kerstin Olby

Korsarkoff #i (9)
5:- A5

Ett för mig okänt fanzine som parallellt med pappersutgivning också finns på nätet. Ledaren avslutas med meningen “…och tänk på att alla punkare i serier är onda!(?)”.
Detta finns det roliga exempel av i hela tidningen, blandat med korta recensioner och artiklar (om festivaler och EU-toppmötet). Den enda bandintervjun är med Nationalteatern. Ett tunt och billigt fanzine som roar för stunden.
Kontakt: come.to/korsarkoff

Kerstin Olby

Magazine #4
10:- A5

Magazine är ett typiskt punkfanzine i A5 format där skribenterna ger sig själva mycket plats, vilket har sin charm. Korta intervjuer med Dick Lundberg (känd från dokusåpan Baren), The Dead Playboys och en längre intervju med demobandet Sly. Resten är mest live-, fanzines-, skiv-, demo-, och filmrecensioner och en massa annonser.
Kontakt: jerker@kaj.se

Kerstin Olby

Run Around Sue
20:- A4

I Malmö startade Astrid fanzinet »Run Around Sue« och fortsätter numera efter flytt i Stockholm. Hon gör ett snyggt (speciellt illustrationerna) och trevligt fanzine, där bandintervjuer blandas med artiklar om bl.a. mods och skivbolag.
I kommande nummer #7 ska man kunna läsa om feminism för modetter, resebetraktelser, recensioner och intervjuer med bl.a. Bad Cash Quartet.
Kontakt gimme_medicatin@hotmail.com

Kerstin Olby

Tigerskott i brallan #2
A5

Tigerskott i brallan är ett feministiskt fanzine som vill få upp våra ögon för männens och samhällets kvinnoförtryck.
Tidningen innehåller en del intressanta artiklar och debatter, bland annat om utseendefixering och hur flickor i tidig ålder »lär sig« bli objekt
Numret innehåller också intervjuer med rocktjejerna The Donnas samt Unfucked Pussy, de två tjejer som tog sig upp på scen under årets Fröken Sverige-tävling med banderollen »Gubbslem«.
Det jag inte gillar med Tigerskott i brallan är dess bland-sidor och serier som jag själv inte tycker är ett dugg roliga, men det är ju min personliga åsikt. Ser man till det övriga innehållet är Tigerskott i brallan ett läsvärt fanzine.

Maria Qvist