Yvonne kommer på besök

Nu har vi väntat i mer än ett och ett halvt år på att få höra uppföljaren till Yvonnes debutplatta, men har vi inte fått vänta tillräckligt länge snart?
17 mars ringer jag den glada trummisen Anders i det bistra bandet Yvonne för att höra efter hur det går med inspelningarna.
— Vi släpper singeln idag… tror jag.

Så när ni nu läser detta får jag hoppas att ni redan har hört singeln “Modern love”. Detta är Yvonnes mest potentiella radiohit, en glad liten poplåt med en lite dyster text. Andra låten på singeln är en cover på idolerna Misfits låt “She”. Denna låt är betydligt rockigare och spännande än “Modern love”. Båda två är mycket bra men passar inte att ligga efter varandra på en singel för de slår ner varandra. Lyssnar man på “Modern love” först så tycker man inte att “She” är något vidare men lyssnar man istället på “She” först tycker man att “Modern love” är en tråkig hitlåt. De passar helt enkelt till olika tillfällen.

Spelades in redan i höstas

Om ni tycker er känna igen “Modern love” sedan förut, kan det bero på att Yvonne spelade den live på spelningar i somras. De spelade in låten redan förra året men blev inte nöjda. Efter att ha avverkat tre producenter valde de Jörgen Cremonece (annars sysselsatt med att skriva låtar och spela gitarr i Whipped Cream) som producent. De åkte upp med honom till Dalarna över en helg och spelade in låten i en annan version och nu fungerade allt bra.
— Jörgen kunde förmedla våra åsikter som vi ville.
Så de fortsatte spela in hela skivan med honom. De åkte till Göteborg för att under sex veckor spela in 13 låtar i Music-A-matic studios. Den 14 april har vi äntligen väntat färdigt och kan lägga vantarna på “Getting out, getting anywhere”.

Tyngre, rivigare och mindre synt

Är ni nöjda med resultatet?
— Ja, vi är fruktansvärt nöjda… vi känner ingen press, men har stora förväntningar. Det är klart man är nervös för hur den kommer att mottas. Den är inte alls lik den förra, den här är tyngre och mycket rivigare och det är mindre synt.
Jörgen har även lyckats förmedla det livesound som de försökte eftersträva redan på den förra skivan.

Jag hörde att det var lite strul med skivbolaget ett tag.
— Det var mycket bråk ett tag, men det redde upp sig och nu är det mycket bättre än innan. Så vi ligger kvar på Energy.

Efter att skivan släppts kommer de att åka ut på turné som börjar i hemstaden Eskilstuna den 16-17 maj, och fortsätter till de ställen som vill ha dit dem.
— Vårt bokningsbolag håller på att skicka runt skivan till ställen som vi vill spela på, så turnéschemat är inte klart än. Vi har väntat ända sedan augusti förra året på att få spela så nu känns det inte som det är så länge tills vi ska få spela. Tills dess ska vi repa, spela in en video till “Modern love” och göra lite promotions.

Varför just Yvonne?

Men varför heter detta underbara band Yvonne? Har de någon hemsk och spännande historia om någon gammal elak lärarinna vid namn Yvonne eller härliga, underbara minnen av en hemlig ungdomskärlek… åååååh, Yvonne!

Var kommer namnet ifrån?
— Jag vet inte… ingen vet.
Han blir tyst ett tag och klämmer till slut ur sig.
— Vi var stressade så vi tog bara ett namn och det satte sig direkt. Det kändes kul och bra. Det var vanligt med sådana namn på band (hrm… Kent, eller?) så vi gjorde likadant och vi trivs fortfarande med det.
Vem vet kanske det ligger en spännande historia bakom detta underliga namn.