Sirrah
“Besweet”

— America?
Majoriteten av pojkarna i Sirrah lyssnar på Amerikanska band. Posies, Dinosaur Jr och Sebadoh, står i pojkarnas skivhyllor. Och ibland har Sirrah även strävat efter att låta som sina hjältar, vissa stycken är ren och skär dyrkan till Sebadoh. Annars låter Sirrahs första demo Besweet i mina öron bitvis som en amatörmässig version av Lemonheads skiva It’s a shame about Ray, speciellt i avslutande Favourite bird. Ifall jag hette Evan Dando så skulle jag definitivt lämna in en anmälan om melodistöld.

Sirrah har inte levt länge, faktiskt inte mer än ett par månader. Och att på ett sådant kort tag ha gjort en så här bra kassett, det är imponerande. Det är trevliga melodiska sånger med fina gitarrer (även om man har hört vissa stycken förut). Sångaren Mink har en annorlunda, inte alltid helt ren men charmig röst. Det enda som jag skulle vilja ha är lite mer variation, kanske både vad det gäller sång och låtmaterial.

Inledande “Real” är en låt med övertalande text “You got to believe me” och melodi som som har satt sig fast i mitt huvud, i refrängen påminner den lite om den gamla radiohiten “Ordinary world”, med Duran duran (!). Annars är min favorit “Thoughts”, en ledsam kärlekssång.

Jag gillar Sirrah och deras små stölder skarpt. Och om man tänker på att det här bara är början så…
GO SIRRAH GO

Johan Flink
Norra Allégatan 34b
722 19 Västerås
tel. 021-417 475

TPD om:
— Sjunger dåligt, hemskt dåligt. Vi sågar dem!