Bevisar ännu en gång att de är Sveriges bästa band

I flera dagar innan duels spelning som förband till This perfect day på Smedjan i Köping känner jag mig nervös och har ont magen men är förstås mest glad. När de börjar sin soundcheck den 28 mars kan jag knappt stå still längre. Jag studsar av glädje och nyfikenhet. Kommer de vara så bra som de är på sin debutdemo? De värmer upp med att sjunga Swervedriver’s “Never loose that feeling” och spela Ride’s “Taste” medan de soundcheckar. Det låter underbart. Till slut blir vi äntligen insläppta i konsertlokalen för att även få beskåda dem. Jag blir glad i hela kroppen och kan inte låta bli att le när de sätter igång första låten med ett härligt gnissel. Dessa fem pojkar vet hur man spelar och hur man gör perfekt musik. Vi slipper tråkigt och jobbigt mellansnack i riktig shoegaze anda. Här får musiken tala för sig själv och det gör den verkligen.
Av de få låtar de spelar är det bara en från den självbetitlade debutdemon. Den fantastiska “Stellar sky” som görs lika bra live. De andra låtarna är för mig nya och kommer förhoppningsvis att finnas med på nya demon som förhoppningsvis kommer att vara tillgänglig när mitch trycks.
Vi på mitch skäms inte ett dugg för att vi överhypar duel, för det är de värda. Duel är faktiskt Sveriges bästa band, ni andra har bara inte fattat det än.