Ave era lägre stående imbeciller! Med dessa helt rättfärdigade ord välkomnar vi Er till den här tidningens mörkaste domän. Här kommer vi att ta upp en hel del intressanta fakta och nyheter rörande Death/Speed/Thrash och Black metal-scenen. Vi kommer att skriva om såväl underground-band som de mer etablerade namnen, så vi uppmanar alla band att skicka demo och information till oss för recension i kommande nummer. Nog om det…

Först i raden till giljotinering är IMMORTAL “huvudssaken är att man ser tuff ut, skit i musiken” (Norge) och MARDUK (Sverige). Europa kommer att drabbas av Nordisk Black Metal i form av en turné med ovannämnda band. En turné som enligt planerna går av stapeln den första april (vi på Extreme Zone hoppas att våra vidskepliga aningar om datumet ej har någon betydelse). “The Northern Darkness Tour”, som de så elegant kallar spektaklet, kommer att mörklägga länder som Tyskland, Frankrike, Belgien, Holland, Spanien och Italien med beräknade 25 spelningar. Till vår besvikelse så blir det tyvärr inga konserter i Sverige den här gången, men förhoppningsvis så dröjer det inte länge innan vi får se de båda banden turnera på hemmaplan. På tal om MARDUK så planerar bandet att gå in i studion (Hellspawn/Unisound) inom kort för att spela in sin tredje skiva. Plattan går under den preliminära titeln “Autumn Reaper” och kan vara en höst-release att se fram emot. Lite originalitet skulle inte skada bara…

De norska svartmetallarna i EMPEROR spelade in grunderna för uppföljaren till sin debut (den mycket angelägna split-CD:n med ENSLAVED, (Candlelight records) i somras, men på grund av att de ej varit helt nöjda så har denna fullängdare ommixats åtskilliga gånger. Nu ser det dock ut som om den är på G att bli färdig. Den bär titeln “In The Nightside Eclipse” och efter att ha lyssnat till en rå-mix av plattan så kan vi meddela att det blir en riktig höjdare. Avantgarde Black Metal med klassiska influenser! Den beräknas finnas i handeln strax innan sommaren, så håll ögon och öron öppna. Trummis Faust (Bård G. Eithun) sitter f.n. häktad, i väntan på rättegång, efter att ha haft ihjäl en homo med kniv! Tillsvidare har Hellhammer från MAYHEM hoppat in bakom trumsetet, och det är ju inte fy skam. Samoth (gitarr) berättar att EMPEROR kommer att ligga lågt i vår vad gäller liveframträdanden, men istället kommer att ägna mer tid åt låtskrivandet. Han avslöjar även att det finns planer på en EMPEROR singel (två låtar som spelades in i samband med split-CDn, men som aldrig kom med) som bandet själv ska ge ut.

Ja, som ni vet så är det i dagens läge väldigt på modet att spela Black Metal igen, och trots de dåliga uppkomlingar som hela tiden poppar upp som flugsvamp så har vi ett band som vi iskallt rekommenderar Er, kära läsare. Det är NIFELHEIM från Dals-Långed vi pratar om. NIFELHEIM är ett relativt okänt band och deras musikaliska inriktning vill de själva beskriva som “Satanic Speed Metal”. NIFELHEIM spelar en mer “80-tals-typ” Black Metal med hörbara influenser av Destruction, Kreator, Mayhem mfl. men med ett mycket originellt och eget helhetsintryck. Vi måste medge att vi blev näst intill överrumplade över denna otroligt råa demo. Vi skulle må väldigt fint om något skivbolag tog sitt förvirrade förnuft till fånga för att släppa en skiva med dessa konstskapare, för det här är nämligen väldigt bra. Tills dess, skicka efter deras demo (strängt begränsad upplaga, så först till kvarn…) för ynka 30 riksdaler. Not for wimps!

Från Eskilstuna ljuder det mycket bra Death Metal i form av HOUSE OF USHER och deras demo “When Being Fucked With” bevisar att Sverige inte är ett förlorat land inom genren. HOUSE OF USHER håller överlag en väldigt intressant och egen stil, men ibland far tankarna iväg till band som Dark Angel och Slayer (och kanske lite Bathory), vilket vi inte alls stör oss på (tvärtom). Detta band skulle kunna vara ett band att räkna med i framtiden, men då ena gitarristen Martin Larsson numera även spelar i AT THE GATES kan man ju befara att HOUSE OF USHER kommer att läggas på hyllan ett tag. Något som vi tycker vore väldigt synd. “When Being Fucked With” finns att beställa för ynka 30 kronor. En smart investering!

När vi ändå håller ångan uppe så kan vi meddela att nyss nämnda AT THE GATES befinner sig i studion just nu för att spela in en mini-CD. Hela sex nya låtar spelas in och eventuellt kommer någon liveinspelning av någon äldre låt att inkluderas. För Er nyfikna läsare kan vi nämna några titlar som “The Swarm”, “Forever Blind”, “The Beautiful Wound” och titelspåret “Terminal Spirit Disease”. Vi kan även vänta oss ett instrumentalt och akustiskt stycke vid namn “And The World Returned”. En video till “Terminal…” planeras. Om vi har tur kommer plattan ut nå’n gång runt april/maj. Låter sig höras!

Ett annat intressant band är DECAMERON, ett svenskt band som ska medverka på en samlings-CD på Belgiska Shiver Records. “Sexual Immortality” heter låten (hmm…). Det finns även en möjlighet att vi kommer att få se DECAMERON göra en fullängdsplatta snart, men tills vidare har de ett promopaket (4-låtars promo, T-shirt, infoblad) till salu för 140 spänn. Ni som bara vill ha promo kassetten/info kan skicka ett inspelnings-band + porto till dem.

OJ, kan man stämma ned gitarrer? Oj, kan man sjunga som en ursinnig hund? Oj, kan det bli mycket inoriginellare??? Tyska PAVOR (just snyggt namn) spelar en sådan infantil smörja att eders två älskvärda undertecknade tuggar fradga och inbillar sig lida av en svårartad sinnesjukdom. Arrgh! Fram med tvångströjan, en isoleringscell och lite PAVOR och vi har den perfekta tortyrkammaren! PAVOR har oförlåtligt nog en demo till salu, men tyvärr så har vi “slarvat” bort adressen, he he… Detta oväsen bör undvikas i största möjliga mån.

Till sist kan vi meddela att ROTTING CHRIST (Grekland) släppt sin debut-platta “Passage to Arcturo” på CD (tidigare endast utgiven på vinyl och i begränsad upplaga) på etiketten Decapitated Records. Som bonus på CDn hittar man två live låtar. Väl värd att hålla utkik efter om man inte är en lycklig ägare av vinylversionen.

Innan vi rundar av för den här gången vill vi bara göra Er uppmärksamma om det otroliga faktum att norska MAYHEM återförenats (se News Zone!) Vi kommer även med all säkerhet ge Er mer information vad det lider…

Adresser:
EXTREME ZONE c/o Jon / Ole Box 49002 100 28 STOCKHOLM
EMPEROR HORDE P.O. Box 53 3812 Akkerhaugen NORGE
NIFELHEIM c/o Hellbutcher Tureborgsv. 20 , Igh 291 451 33 UDDEVALLA
HOUSE OF USHER c/o Martin Larsson Myntvägen 28 633 62 ESKILSTUNA
DECAMERON c/o Johannes Losbäck FIugsvampsv. 3 450 48 HUNNEBOSTRAND
DECAPITATED RECORDS P.O.Box 66084 155 10 Athens GREECE

Bildtext: Samoth från Emperor