En frisk fläkt i ett hav av diarré är nog en tämligen passande beskrivning på Lord Simius Magnissmus, Lord Gargamel Smurfbane och Nattens Calle Gufs konstellation Unchaste, för när den mesta delen av andra Blackmetal band gör sitt yttersta för att bräcka varandra i prästslaktar-tillvägagångssätt och ondska så koncentrerar sig Unchaste på att bekämpa dom riktiga fienderna som Mumintroll och Smurfar. Men missförstå mig inte, det är inga snälla gossar vi har att göra med här, dom här killarna var födda med ett pentagram i munnen och äter ondska till frukost, lunch och middag. Då självklart med en glödande treudd som enda bestick.

Hur skulle det vara om du hade vänligheten att presentera dig och resten av dina band medlemmar?
— Tjenare Lindh! Simius och Gufs från Unchaste här med The Kristet Utseendes nya platta i högtalarna, “Djävulsvingar Över Kapellet” manglar röven! Presentera bandet borde inte vara så svårt men är man förståndshandikappad så är man. Ok, Den diaboliska trion är: Lord Simius Magnissmus — spelar gura, har störst mage i bandet och flest groupies, Nattens Calle Gufs — bonkar trummor, bongosar och liknande, har flest hårdrocksvinyler och är en manisk “Robinson”-fantast samt Lord Gargamel Smurfbane — som spelar bas och skrålar är en skäggig rödtott som alltid har någonting i bakfickan. Tillsammans så är vi den mest erotiskt utmanande trio som stackars Sverige någonsin skådat.
Hur länge har denna onda trio funnits och har ni alltid varit en trio?
— Bandet startades i idéform av mig (Simius) kring 1995, loggor ritades, klistermärken trycktes, de första texterna började ta form, men sen så hände ingenting på ett bra tag då alkoholen och hormonerna tog makt över våra sinnen. Till slut började jag och Gargamel lite sakta försöka börja lira. I samma veva kom Gufs in i bilden, och efter ytterligare några fyllor började en konstig form av musik ta sin form. Med texter influerade av traumatiska barndomsminnen (“Nej farbror Jürgen inte muminpiskan!) och en musikalisk blandning av Elvis, The Kristet Utseende, Trazan & Banarne och norsk skogs-black metal, så var resultatet en solklar succé. Nästan i alla fall.
Jo jag är böjd att hålla med “Of Dark Jungles Born” är en riktig höjdare måste jag säga, hur många ex. har ni lyckats sålt?
— Man får tacka för det! Vi är lite förvånade själva över att den har sålt så pass bra med tanke på att det är vår debutdemo. Dom flesta av låtarna är över två år gamla, och vi har ju blivit en smula trötta på dom vid det här laget. Sen så har vi ju utvecklats en hel del, vilket är ganska logiskt eftersom det var över ett år sedan demon spelades in. Vi kan väl inte påstå att vi är riktigt nöjda med demon i dagens läge men det är kul att den har fått såpass bra respons, från både ‘zines och “vanligt” folk. Vad det gäller försäljningen så tror jag att vi hår sålt ungefär 170 st. vilket vi är väldigt nöjda med. Dessutom säljer den hyfsat fortfarande… Intresserade kan skicka 20: + 10 spänn i frimärken till adressen nedan så kommer det en bäverfarbror springande med en demo i högsta hugg. Det ni! Nu blev ni nyfikna va?
Vad är dom närmaste planerna for Unchaste, har ni fatt några kontraktserbjudanden eller vankas det en till demo kanske?
— Nja, skivbolagen har ju inte precis bildat kö, men de kan ju eventuellt bero på att vi inte har skickat ut några demos till bolag… Ärligt talat så tror vi inte att det är så många bolag som seriöst skulle vilja släppa en skiva med oss på grund av att vi gör en såpass egen grej, eller så blev dom lite smårädda när dom fick reda på att vi har långt hår på riktigt, men sånt vet man ju aldrig säkert. Vi tänkte faktiskt börja demo-bomba Ägg Tapes & Records som släppt bland annat The Kristet Utseende och Vrävarna. De har faktiskt hört av sig och ville ha en demo, så nu sätter vi in en stöt. Får väl se hur det går. Annars har vi planerat att lira in en ny demo till våren ’99. Med nya färska låtar som “Äta Barn”, “Vem Ska Dräpa Knyttet?”, “Gnuttätaren” och “Diphalli”. Vi har fett med nytt material att repa in nu så ännu mer konstigheter är att vänta.
Satsas det helhjärtat på Unchaste eller har ni några andra sidoprojekt som kanske slaktar några andra barnbokskaraktärer?
— Jodå, Gargamel sjunger faktiskt i två band till vid namn Furia och Dagor Nuin Gillath. Båda banden spelar olika former av melodisk döds, inget av dom har släppt något än. Gufs trummar även i ett band vid namn Dammit, som lirar döds-thrash. I Dammit spelar förresten medlemmar från både Dagor och Furia, snacka om inavel. Alla i bandet ser dock Unchaste som sitt huvudband.
Om man nu ska se Unchaste live vad skall man då vara förberedd på… Blodiga smurfslaktar-orgier, ceremoniel bränning av mumin-plasma… eller?
— Vi har faktiskt spelat live ett gäng gånger med varierande resultat. Vi försöker alltid ha en viss scenshow beroende på hur stor budgeten är. Utan att avslöja för mycket så kan vi säga att bananregn, rundgång, dåliga skämt, mystiska scenkläder och fylla är vanliga inslag. Folk har faktiskt blivit skadade av vår scenshow, bland annat av gula, böjda projektiler som utan nåd och ingen som helst förvarning borrar sig in i ögonhålor och liknande. Detta var dock personen i frågas eget fel, hon duckade inte tillräckligt fort. Om ni har chansen att se oss live, ta den, det är en upplevelse för alla sinnen.
Hmm… ja förlust av synen på grund av gula fruktmissiler är ju inget man tackar nej till, så säg då att man vill boka Unchaste till sin lillasysters “My little pony-bytarkalas”, skall man då hosta fram feta plånboken eller nöjs det med soppapengar och en femma till mat?
— Vi är inte så kinkiga, utan är tvärtom jävligt spelningskåta. Så har ni något på gång, kontakta oss! Pengar är inte viktigt, bara vi kan ta oss dit och hem och får någonstans att slagga så är det lugnt. Efterfest med fri sprit och groupies uppskattas dock. Kom till Stockholm med Without Giraff så kan vi lira ihop och supa till!
Hur skall man bära sig åt om vill ha tag på låtarna “Den Pälskläddes Kröning” och “Vem Skall Dräpa Knyttet”?
— Jaa du, “Den Pälskläddes Kröning” lirar vi inte längre, så det blir svårt. “Vem Ska Dräpa Knyttet” kan avnjutas live eller om man kan hålla sig till tåls, på vår nästa release.

Eftersom jag nu alltid strävar efter att gå till botten med allt och inte låta någon sten vara ovänd när det gäller intervjuer så ger jag mig nu in på ett försök till en psykisk analys av dessa grabbars vrede och försöker att ta reda på vart detta hat för smurfar och mumintroll bottnar.
Var det kanske så att som liten oskyldig pojk bad dina föräldrar om smurfgubbar men i stället köpte dom Big Jim och på så sätt etsades ett undermedvetet smurfhat in i din pannlob?
— Svårt att säga men ärligt talat, vad kan vara ondare är att dräpa snälla feta mumintroll? Inte mycket. Men det är nog möjligt att vi i bandet har men sen barndomen, vi har nog alltid varit lite vilse i pannkakan. Mest av allt ville vi göra något eget, och använde våran mongohumor och våra dåliga internskämt och började göra texter. Till viss del så är det även en parodi på alla ondingbands sunktexter. På senare tid har det blivit ett beroende.
Och så var den psykologiska delen av intervjun slut så vi återgår till väsentligheterna. Är apan Robert baserad på någon verklig person?
— Nej, vet du vad! Förneka gud på det där sättet! Apan Robert är den manliga delen av den tvådelade vägen av mörker. Roberts och Mårrans pakt har för alltid förbannat den här världen till helsicket, och blodet levrade sig hela tiden… AAAAHHHHHHHHHEEEEEVIL!!!
Har ni fått några arga brev med hot om smisk och tvångsmatning av karp i från någon stygg och ond black metallare som inte uppskattade låten “Dark Norsk”?
— Faktiskt oväntat få. Ärligt talat inga alls. Det närmaste vi har kommit var väl en eller två sågningar av humorlösa zines-redaktörer. Tvärtom så verkar “Darknorsk” vara en av de låtar som uppskattas mest på demon. Tvångsmatad? Pyttsan, vi äter oss gladeligen feta i alla fall…
Väldigt snygg hemsida ni har knåpat ihop förresten är det samma filur som har gjort den som har fixat demo omslaget och logon?
— Nja, Hemsidan och Demo-layouten har jag (Simius) gjort, men loggan är det en herre vid namn Linus som har plitat ihop. Riktigt bra dessutom. Jag rekommenderar alla att kika in på vår hemsida: http://come.to/unchaste
Inga Unchaste tröjor planerade? Dom skulle nog kunna bli jäkligt snygga.
— Jo, faktiskt. Efter hot om våld så ska vi faktiskt trycka upp lite tröjor. Troligen blir det svart/vitt tryck fram och bak med en upplaga på typ 50 ex. Det köriga är bara ekonomin, eftersom två av oss är arbetslösa. Men vi lovar att råna våra spargrisar så fort vi kan. Motivet är inte helt spikat men loggan + någonting mer på framsidan och sen en käck textramsa på ryggen är väl ganska troligt.
Har ni funderat på att efter avslutad blackmetal karriär kanske slå er in på barnboksförfattandet och i så fall vad skulle er första bok handla om, kanske vi kan få en försmak?
— Black metal karriär? My ass! Vi spelar Roberts musik! Nej, men ärligt talat så var det inte planerat, men bara för er skull lovar vi dyrt och oheligt att genast börja författa. Vår första bok skulle troligen handla om jättekonstiga saker som… ehh… hmmm öhhhum… Jättekonstiga saker! Möjligen en liten bok om herr Lindh och herr Grans campingsemester i Tyrolen, Gladporr für Falun!
Vilken av dessa fyra saker skulle du inte köra i en micro:
1. Sankt Bernards-hunden Totte
2. Bosse Larssons hår
3. Valfri hamster
4. En Nord-Jugoslavisk arbetsmarknadsminister.
— Vi skulle gladeligen micra alla ovanstående samt ett par till, för att sedan med hjälp av stekspade, pressad citron, oregano och en tysk läderpiska och under munter sång tillreda en jättepizza att bjuda släkt och vänner på.
Då var det helt i stort sett avklarat, så jag ger en tax i mocka för vänligheten att ge oss en insikt i den värld som kallas Unchaste, jag stiger åt sidan och ger dig sista ordet.
— Spank you very much för intervjun och fortsätt dela ut edert utmärkta zine gratis! Det passar vår ekonomi perfekt… Intresserade kan skriva eller maila till oss för frågor om tröjor, som borde finnas när detta nummer är släppt. Ni som inte har vår demo borde självklart införskaffa den snarast. Stay Norwegian! 6666!
Simius & Gufs

Så se nu till och skaffa er “Of Dark Jungles Born” inför den stundande sommaren då den här demon kommer att slå ut all bedrövlig “sommar reggae” och bli en ny radioplåga. Som den otroligt trendkänsliga person jag är så vet jag sådana här saker, i vissa kretsar kallas jag till och med “Mr. Trend”. I vissa andra kretsar kallas jag även “Han som kan stinka ner en aula och fläta sina egna rygghår”, men det är en annan historia.