Ett litet band med stora kontakter. De har haft kanske tio stycken spelningar på ett antal småställen.
— Och så är vi så djävla hypade!, utropar Jakob (basist).
Inte utan en viss stolthet berättar de att mera etablerade band som Salt och Broder Daniel har uttryckt sitt gillande av deras musik. De säger sig vara “big” i Göteborg, tack vare studentradion har Mazarine Street blivit hörda i Göteborg med omnejd. Enligt medlemmarna själva är de helt klart Sveriges bästa osignade band. Mazarine Street har definitivt ordet självsäkerhet tatuerat på insidan av ögonlocken…

I juni släppte Mazarine Street sin debutsingel ‘Get It On’ på skivaffären Freak Scenes skivbolag (Mazarine Streets singel är först ut). Singeln säljs i USA, Spanien (!) och Sverige. Den säljs också bara på vinyl, bandet förklarar:
— Vi ser det som en hyllning till vinylsingelns utdöende konst att inte släppa singeln på annat än vinyl.
Singeln är producerad av Micke Herrström, känd för fantastiska jobb med bl.a. Wannadies och Popsicle.
— Han gjorde det dessutom helt gratis, för vi är hans guldkalvar (gapskratt)… Eventuellt blir det ytterligare samarbete med honom, kanske en EP.

Influenser

Att diskutera musik med Mazarine Street är detsamma som en orgie i namedropping, alla pratar i munnen på varandra.
Namn som flimrar förbi är i alla fall Jon Spencer Blues Explosion (Bellbottom), Royal Trux, Velvet Underground, Gallon Drunk m.m, m.m…
Bör tilläggas att keyboardisten har den goda smaken att nämna Elvis Costello And The Attractions fantastiska skiva vid namn ‘This Years Model’.

Hip-hop och backspins

Det visar sig vad det lider att alla i bandet har varit hip-hopare, utom sångaren Malte som var punkare. Jakob visar sig dessutom vara från Norrtälje. Hör och häpna, i sin syndiga ungdom undervisade han Mandarins egen Niklas Isaxon i graffitimålning (Jag mötte Lassie! /Reds. anm.)
Jakob berättar också en aning leende:
— Nästa singel ska heta ‘Bananas’ och är en hip-hoplåt blandat med Suicide, techno, rockabilly, hardcore och soul…

Street

Mazarine Street förklarar att de försöker uppnå ett slags känsla med sin musik: STREET.
— Street är fruktansvärt mycket på en gång och väldigt svårdefinierbart. Det är ett slags New York-känsla. Jazzpiano är väldigt mycket street, men även Sonic Youth är street fast på ett lite annorlunda sätt. Alla som gillar skivan ‘Exile On Main Street’ med Rolling Stones förstår streetkänslan. (Jaså? /Reds. anm.) Som exempel kan Primal Scream nämnas. De är street-wannabees, och misslyckas med sina försök. Primal Scream är väldigt patetiska! (Patetiska var ordet. /Reds. anm.)
Street kan också handla om ett slags syn på livet:
— Om man tycker om en skitsnygg tjej, och man anser sig själv vara ful, då ska man ändå skicka massor med rosor till henne. Man ska våga göra bort sig. Det är STREET…

Mazarine Street “namedroppar” plattor med stark streetkänsla:

Rolling Stones ‘Exile On Main Street’
Patti Smith ‘Horses’
Grandmaster Flash & The Furious Five ‘The Message’
Suicide (första skivan)
Sonic Youth (överhuvudtaget)
Television (första skivan)
Royal Trux ‘Cats And Dogs’
Modern Lovers (första skivan)

Rock’n’roll…