Att ta livet med en klackspark är något som Loosegoats efterlever till punkt och pricka. De är ett av de roligaste band jag hört på mycket länge. Under Emmabodafestivalen fick jag (och resten av redaktionen) en liten pratstund med dessa Skånepågar.

Våran gravt improviserade intervju, vilket innebär total avsaknad av förberedda frågor gick trots allt bra. Grabbarna i Loosegoats visar sig vara en aning trötta efter en “slitig” gårdagsafton, och om ett par timmar ska de upp på scen.
Efteråt anser jag att de gjorde ett av de bästa framträdandena på hela festivalen. Som sagt var Loosegoats en aning trötta och deras svar kom mest att bestå av en mängd humoristiska statements.

Med anledning av låten ‘Slut’:
— Vi är inte manschauvinister, för vi är inga män. Vi gillar tjejer. Eller förresten, Johan gör inte det, varpå samtliga i bandet vrider sig av skratt.

Med anledning av att skateboard förs på tal:
— Vi är nog Sveriges sämsta aktiva skatare. Vi är så fega, för man slår sig hela tiden, och att slå sig gör ont.

Syn på livet:
— Se på livet med lite humor. Om man har inställningen att fan vad ball allting är, så kan man skratta åt det som är tråkigt. (Efter dessa visdomsord utropar Jens: Sa jag det?!)

Försvarstal

Loosegoats sågades rejält på SA’s demosidor. Mandarin kunde inte låta bli att ge bandet en chans att komma till tals i frågan:
— För det första var recensionen djävligt löjligt skriven, där stod att demon kunde säljas som outtakes från inspelningen av Pavements skiva ‘Slanted And Enchanted’. Dessutom var demon väldigt gammal. Vi skickade den till SA i november, i maj recenserades den i tidningen.

Sammansättning

Loosegoats består av:
Christian, sångare, gitarrist och textförfattare
Jens, gitarr, finstämd sång med skånsk accent
Mårten, basist
Johan, trummis och en “jäkel” på att glidtackla

LYD LOOSEGOATS: UPP I LUFTEN OCH TRICKSA!!