Har Ni hört talas om Jörgen Edman och The Beatmakers? Grabbarna har en trogen danspublik här i Stockholm — men kanske dom är störst ändå i landsorten, där dom är verkligt väl inarbetade och mycket efterfrågade. Dom spelar liksom Telstars, (se nummer 5) pop som dansmusik. En hårdsvängande pop, helskön att dansa till och sist men inte minst att lyssna till, utan att ha huvudvärk dagen därpå.
Deras repertoar är tagen direkt ifrån hitlistorna och arrangeras till 99 % av bandets saxofonist Gunnar Andersson.
Kapellmästare för The Beatmakers är Olle Holmqvist, han spelade tidigare med Hacke Björksten och Putte Wickman. Han är en av landets mest anlitade studiomusiker då det gäller både radio/TV och grammisar. Han bildade orkestern tillsammans med Grave Hansen för lite drygt ett år se dan. Den bestod då av fyra man. I och med att han löste Grave ur kompanjonskapet i höstas utökades den med en gitarrist och Jörgen. Ett litet P.S. till dom som undrar om det är samma Olle som är gift med Anna Sundqvist? Jo då, ni har alldeles rätt, Anna är gift med Olle och heter alltså Holmqvist. Så det så! Bandets övriga medlemmar heter Gunnar Andersson, tenorsax. Han är som tidigare nämnts, också arrangör. Gitarren spelar “Laggen” Lagerkvist och el-basen sköter rockveteranen från bl. a. Little Gerhard, Berndt Fristedt. Jörgen spelar orgel och piano i dom låtar han inte sjunger. Alla band har ju numer en “gube” och det är orkesterns trummis i en och samma person, Göran “Pliggen” Karlsson från Norrköööö-ping.

Förutom att grabbarna, som sagt, spelar helskönt, har dom också lärt sig sjunga. Vilket alla orkestrar med självkänsla måste kunna i dag. Det är Beatlesmelodier och en del svenska och engelska saker av ballad-typ som t. ex. Ave Maria no morro och Där björkarna susa.

Har ni chansen att lyssna till dom, så missa den inte!
Sångare i Beatmakers är Jörgen Edman, 21, uppväxt i Nacka.
Han började som liten kille att sjunga klassiskt, tillsammans med Elisabeth Söderström och spåddes en lysande framtid. Ungefär samtidigt som han slutade skolan, sadlade han om och satsade på popen. Han har vunnit en del vokalisttävlingar och sjungit med The Glenners samtidigt som Bob Asklöf. Han har turnerat tillsammans med The Falcons, Mona Grain och Chubby Checker. Sedan i höstas har han arbetat tillsammans med The Beatmakers. Han har samtidigt haft två skivor på svensktoppen. Helst sjunger han melodier av balladtyp men är absolut inte främmande för snabbare rytmer. Han har en riktig känsla, för allt det han gör och gör det mycket, mycket bra. Han går och skolar sin röst och vill dessutom lära sig att dansa snyggt, för att kanske en dag få jobba med någon form av musical. Grabben är ambitiös, har röst, ser bra ut och vet vad han vill. Ska det behövas mer för att bli en erkänd sångare och artist?