Jag, Tommy Blom, skall skriva några väl valda ord om min gamle gode vän Freddie Skantze. Som alla vet är denne f. d. kontoristen numera medlem av popgruppen Tages från Göteborg. Egentligen är inte Freddie från Göteborg utan från Hovås, men en man med så vackra ben som Freddie kan man ju inte neka någonting. Det är ganska konstigt egentligen att inte någon har skrivit om Freddies ben förut, dom är verkligen en raritet. Han är dessutom definitivt ensam om dem, ingen annan vill vara med att dela på dem. På tal om Freddie så är han fantastisk när han kör med alla oss andra i Tages, utan honom så hade vi antagligen inte kommit varken fram eller tillbaka när vi är ute och åker. Själv är jag så väldigt intresserad av fornminnen. Om jag får säga det själv så har jag en verkligt fin samling hemma. Speciellt den gravsättning som jag hittade i Uppsala tycker jag bra om. Ja, det var ju inte det jag skulle tala om utan Freddie. Att jag har valt att skriva om Freddie beror helt enkelt på att jag tycker att han är så lik min mor och eftersom min mor är det mesta jag vet så är det klart att jag skriver om Freddie. Freddie är förresten lite grann av författare, han har skrivit ett par noveller som kommer att bilda grundstommen i den bok som vi kommer att ge ut i sommar. Boken skall inte handla om någonting speciellt, utan vi skall bara skriva en massa. Nu måste jag sluta för nu kommer Freddie, impa-timpa påer allihopa, vi ses till sommaren.

Vi har ett problembarn här i Tages, han heter Tommy Blom, att han jämt och ständigt envetnas med att spela Hamlet när vi är ute är väl en sak men att han skall ha Göran till Ofelia är det ingen som gillar så där speciellt mycket, i varje fall inte Göran. Själv tycker jag att det roligaste som finns är att spela trummor, speciellt när jag får spela på mina nya direktimporterade afganistanska vrästrummor. Enligt uppgift från försäljaren så är dom gjorda i en liten by som heter Hysmus och ligger i mellersta Afganistan. Jag gillar alla mina vänner i Tages, vi har faktiskt ganska kul när vi är ute och reser. Anders är ganska festlig när han sover, tur att han inte kan se sej själv för då hade han väl aldrig somnat igen. Jag skulle också sådär nu när jag har chansen vilja passa på att tala om att det bästa som finns att äta är ormsoppa, är det någon av er som har ätit det någon gång, bara man tar av skinnet först så är det faktiskt en delikatess. Det är ganska kul att man har blivit journalist på gamla da’r, jag har aldrig skrivit själv i en tidning förut så det var ju festligt. Hej och ha det så festligt hälsar Freddie.

Vet ni om att Danne är stolt över att han är minst i Tages, men jag är bara två centimeter längre så nu har Danne och jag bildat en förening med två medlemmar, i den föreningen är det faktiskt jättekul, speciellt kul är det att slippa en massa långa människor. Häromdagen skrev jag en ny dikt som jag måste få visa er. Jag har kallat den “A tribute to the spring”:

“Jag satt en afton i april på en bänk i Lysekil”

Förresten så har våra fans börjat skriva dikter, den senaste jag läste löd så här:

“Till sist har vi Freddie, en stor charmör
som för det mesta är på dåligt humör.”

Lite synd, tycker jag, för Freddie är inte alls på dåligt humör för det mesta. Förresten så kan jag tala om att vi har köpt en liten hund som heter Alfhild. Vad det är för ras vet jag inte men den ser ut som en myrslok i ansiktet och som en boxer där bak. Fruktansvärt festlig jycke som har specialiserat sej på Göran. Varför vet jag inte men den kanske trivs bättre då. Jag tycker att det är jättefestligt att läsa brev från alla våra fans, jag fattar inte att ni orkar skriva så mycket, det skulle aldrig jag göra, ibland försöker jag att sitta och skriva brev till dom andra killarna för att retas med dem, men jag orkar aldrig bli färdig så nu har jag slutat med det. Nej, nu får jag sluta att skriva annars blir jag aldrig färdig och det är ju meningen att jag skall bli det. Alltså, här slutar jag för i dag.

Jag har en liten blå scooter som heter ingenting, ibland har jag funderat på att utlysa en pristävling för att få fram ett festligt namn till den, men jag har inte gjort det ännu, men det kanske kommer. Nu är skolan slut för oss och det är verkligen skönt, eller vad tycker ni. Jag kan så här i förtroende tala om för er att Anders går och tar lektioner för att lära sej att spela på kam, han har köpt en japansk benkam som han spelar på jämt och ständigt, vem vet, det kanske kan bli något av det med tiden. Alla dom andra säjer jämt att jag är stolt över att vara minst i Tages, en sak kan jag avslöja, jag är i varje fall stolt över att jag inte är tjockast om huv’et. Här i Göteborg är det faktiskt väldigt kul nu, när vi inte spelar så brukar vi gå allihopa på klubbarna här och dansar och spisar alla dom andra pop-banden som finns här, i Göteborg finns förresten en massa verkligt bra popband, jag tror inte att det finns så många fina band någon annanstans i Sverige.
Till sist vill jag tala om, att alla som har en blå scooter och heter Hampus är välkomna hem till mej i sommar, det var allt, ha det så kul hälsar Danne.

När jag var en liten gosse så sa alltid min mamma till mej att jag skulle akta mej för att komma i dåligt sällskap, trots detta så har jag hamnat i Tages, otur eller hur. En dag när jag kom ner på kontoret där vi brukar vara ibland så hade Tommy färgat håret blått, han tyckte att han såg bättre ut då sa han, men det är väl frågan om, vad tycker ni? I förra veckan försvann vår hund Alfhild spårlöst, ingen hade sett honom och ingen visste var han var, till slut hittade vi honom och det var ju tur, för det finns inte en sådan hund till att få tag i. Jag tycker att det är ganska festligt att spela bas förresten, speciellt när man får spela ifred, men det är ju så sällan, det finns ju fyra andra som också vill vara med och spela ibland. I sommar skall vi ha riktigt kul, på samma gång skall vi försöka vänja Freddie av med att sova med fötterna på huvudkudden, det är faktiskt en aning pressande ibland. Jag har klippt mej också, om ni inte har märkt det så vet ni det nu, det var faktiskt en aning för långt och så börjar det ju att bli ganska varmt nu. I september skall alla vi i Tages ha semester och då skall Anders och Danne åka till fjällen och fotvandra, dom har nämligen blivit så helsända på renstek så dom kan inte vara utan doften, själv tror jag att jag skall åka till Mallorca och bada och sola mej på magen så att den trivs under vintern, man måste vara snäll mot sin mage är ett valspråk som vi i Tages håller väldigt styvt på. Nu skall jag sluta och jag gör det själv, vi syns någångång.
Hälsningar Göran.