Last Days Of April bildades ur olika lokala punk och hardcore-band från Sigtuna någon gång under 1996. Det långa namnet kom till genom Prince-låten Sometimes It Snows In April. En del medlemmar har bytts ut sedan starten men Kalle Larsson, sångare i bandet, har alltid varit bandets stomme.
— Vi växte upp i Sigtuna allihopa, förutom Oskar som började spela med oss nyligen. Vi andra har känt varandra sedan barnsben. Vi har utvecklats hela tiden, ingen skiva har väl direkt varit den andra lik. Men det är nog en ganska naturlig process för alla band. Vi trodde nog aldrig att vi skulle spela så här länge i alla fall.
Nya plattan Ascend To The Stars är lite poppigare än vad vi vant oss vid när det gäller er.
— Ja, om den är mycket poppigare än Angel Youth, vet jag inte om jag tycker. Stundtals är den det, men den är väldigt varierande och bjuder på mycket.
Turnélivet?
— Att turnera är för det mesta roligt med undantag för vissa länder som Sverige, Norge och Holland. Där kör man med någon slags hat-image. Roligast är det nog att spela i övriga Europa, som till exempel Tyskland och Italien… Fast allra roligast var det i Australien.
Det är nu sex år sedan sjutummaren släpptes. Kort efter den kom debutskivan på skivbolaget Trust No One och efter det signades Last Days Of April till skånska Bad Taste Records. Ascend To The Stars är en av årets bästa svenska plattor.