Valium
Mörkrädd
CDEP
TPL Records

Mjölby/Motala-punxen i Valium har CD-debuterat. 3/4 av Valium har en bakgrund i deathmetal-svängen, vilket man inte kan tro när man hör denna slipade tralltrattspunk.
När mörkermännen i Lucifer såg ljuset och ville spela punk istället hade man ännu ingen sångare. Efter att pillat i Peter “Benke” Bengtsson två liter sprit försade han sig att han nästa vunnit en kareoketävling en gång och vips! hade man en sångare.
Men det är lite taskigt, för Benke väger 126 kilo och publiken blir så himla trött när han stagedivar hela tiden.
Den första spelningen hade de ihop med Cosa Nostra inför drygt 500 pers. i Motala Folkets Park. Det blev total succé!
Hur låter då deras debutplatta? Jo, man kör 4 egna alster och en speedad cover på Nordmans “Vandraren”. Av de egna låtarna finner jag två, “Kvinna i sikte” och “Sökandet”, som jag håller som plattans spjutspetsar. “Rent spel” och titelåten “Mörkrädd” är över medel, men inte mer.
Det är ändå en överraskande bra debut. Det som drar ned betyget från 5 till 4 kakor är sången. Det tål att påpekas gång på gång att trallpunk – alla melodiös musik – förutsätter tonsäker sång. Det är några missar här, men va fan. Har ingen i bandet övervägt att stötta Benke i refrängerna med lite kör. Jag tror det skulle göras susen.
Betyg: 4 kakor