Hösten -92 bildades Prime Ministers Whorehouse. Detta band (som hade sin första spelning på ett föräldramöte) skulle, efter lite medlemsbyten, bli Candysuck ett år senare.

Candysuck betyder absolut ingenting annat än “godissugen”, enligt tjejerna i bandet. Och sedan våren -94 har fler och fler känt ett visst godissug. Candysuck har börjat avverka mellansveriges oskulder i ett rasande tempo; Västerås (hemmaplan), Köping, Ludvika, Eskilstuna, Uppsala, Gävle, Sala, Örebro, Riddarhyttan (festivalen) och ända nere i Lund har de förfört publiken. Deras rykte som liveband sprider sig och är till 100% välförtjänat.
När vi till en början frågar efter vilken musikalisk inspiration dessa tjejer insuper, kommer en svada som får pennan att glöda…
– Lädernunnan, folkmusik, Pink Floyd, tidiga Metallica, Nirvana, HC, Röda Bönor, symfonirock, Änglagård, jazz, Janis Joplin, Pixies, PJ Harvey, tuff Hip Hop , säger alla i munnen på varandra.
Visst är det skönt med bred musiksmak, men kan repen annat än urarta i vilda slagsmål? Hur gör de låtar ihop om de hämtar inspiration från så skilda håll?
– Tja, det är svårt det här med musik, säger Nettis, och ju mer man kan desto svårare blir det.
Eller man kanske gör det svårare för sig?
– …kanske det, säger de.
I all förtrolighet avslöjar de att inte brukar slåss på repen. Kör det ihop sig tar de hellre till spriten, för Marit brukar ha en dunk HB i beredskap för sådana tillfällen. Candysuck ger intryck av att besitta stor viset så jag tar mod till mig och beslutar att jag ska fråga om meningen med livet?
– Att dö vid 27, för det gjorde Cobain, säger Anna-Lena.
– Börja knarka vid 26 och dö vid 27, inflikar Marit.
– Nej! Rockstjärna vid 25, knarka vid 26 och dö vid 27, hävdar Nettis.
I och med min brutalt höga ålder (28) måste jag alltså missat meningen med livet?
– Nja, säger Marit och ser ut att vara beredd att nyansera sitt tidigare uttalande, meningen med livet är nog att ha kul medans man lever, våga ta risker och samtidigt tänka på nästa generation….cosmos Ying o Yang och sån’t.
Aha!?!

Candysuck är:

Anna-Lena, trummis, djurvän, Madonnafreak
Nathalie, sångerska, ekonom, killtokig
Nettis, gitarrist, stora kinder, högt skratt
Pes Kilmister, basist, flummar o lyssnar efter ljud
Marit, sång o gitarr, klädfantast