Ganska många samlar uppenbarligen på Asta Kasks skivor och många har hört av sig till mig för att få en “fullständig” diskografi. Som du märker sätter jag “fullständig” inom citationstecken, för helt komplett lär aldrig diskografin bli. Till att börja med har jag bortsett ifrån dom samlingskassetter som Asta Kask har varit med på. Jag har inte heller tagit med feltryck, till exempel dom exemplar av “Än finns det hopp” där omslaget är korrekt svart tryckt, men den blå färgen är borta, så omslaget blir enfärgat.
Det har florerat rykten om att några av Asta Kasks skivor har kommit i piratupplagor. Sådana ska ha förekommit i Storbritannien. Själv har jag aldrig sett något sådant och det verkar väl ganska osannolikt att det har förekommit, eftersom det skulle vara mycket enklare och billigare för “piraten” att ta skivan på licens i så fall. Men om någon vet något mer om detta så hör av er till Kakofoni eller Rosa Honung Records.
Här kommer nu diskografin. Håll till godo!

7″

För kung och fosterland, PSI 050. utgiven 1992 på Pang Records. Svart omslag, cremefärgad etikett.
Kom även i en andra upplaga på Pang Records, utan omslag! med gul etikett.
Köptes därefter över till Rosa Honung Records och släpptes med:
Rödlila omslag, därefter rött och nu senast mörkblått omslag.
Etiketterna har varit gula och rosa.

En tyst minut…, PROFIT 001, utgiven 1983 på Skvaller Records, som var tidningen Skvallers skivbolag. Första upplagan med tryck på insidan av omslaget. Andra upplagan utan tryck på insidan. Finns med gula etiketter och helvita etiketter. Köptes därefter över till 1000 dB och kom ut med annorlunda baksida på omslaget.

Plikten framför allt, ROSAEP 17, utgiven 1984 på Rosa Honung Records. Förekommer med rosa och gula etiketter.

Än finns det hopp, ROSAEP 22, utgiven 1986, på Rosa Honung Records. Svart / ljusblått omslag. I videoboxen finns “Än finns det hopp” med mörkblått / orange omslag, den säljs inte separat utan bara med boxen. Etiketterna är röd / vita, men det förekommer även helvita etiketter.

12″

Med is i magen, ROSAXP 21, utgiven 1985, på Rosa Honung Records. Har sålts med mörkrött / svart omslag med ljusblå utvik, gult / svart omslag utan utvik, rosa / svart omslag med ljusblått utvik, och rosa / svart omslag utan utvik. Etiketterna var från början gula med bred, diffus ljusblå kant och svart tryck. Därefter kom gula etiketter. Blandningar mellan dessa finns också, ena sidan har en färg på etiketten och den andra sidan har en annan.

Live! ROSAXP 27, utgiven 1986, på Rosa Honung Records. Finns med svart lackat omslag, samt svart fernissat omslag. (Oj, oj, oj, den är ganska komplett den här diskografin!)

Aldrig en LP, ROSALP 28, utgiven 1986, på Rosa Honung Records. Finns med röd vinyl, grön etikett, (mycket liten upplaga), och med svart vinyl, grön etikett, och med svart vinyl, gul etikett.

Samlingsskivor, vinyl

Birkagården/Gärdet, utgiven 1986 på Rosa Honung Records i bara 235 exemplar, varav dom flesta antingen delades ut till banden, eller hamnade i Rosa Honungs jubileumsbox.
Chaos in Europe, utgiven 1985, har inte importerats i några större mängder till Sverige. Asta Kasks låt är “TV:n”.
Gärdesfest Live!, ROSAXP 88, samma skivsida som finns på Birkagården/Gärdet. Låten är “Välkommen hem” ihop med en skojig “raket”.
Really Fast Vol. I, utgiven 1983, på Really Fast Records.
Rosa Honungs Jubileumsbox, utgiven 1986 på Rosa Honung Records, i mycket begränsad upplaga.
Sista dansen, split-LP ihop med Rolands Gosskör, utgiven 1990 på Beat Butchers.
Vägra för helvete, ROSALP 10, utgiven 1983, Rosa Honung Records, Förekommer med en röd och en vit etikett, samt helvita etiketter.

CD-skivor

Med is i magen, ROSACD 21, återutgiven 1991 på Rosa Honung Records. Hela EP:n “Än finns det hopp” och två låtar från EP:n “Plikten framför allt” är med som bonuslåtar. Finns med tre olika omslag; rosa fläckigt / mörkblått och rosarött / mörkblått, samt rosarött / mörkblått med ny adress. Själva CD-skivan finns också i tre olika skepnader; svart bild med röd text, skrivet över det svarta, röd bild med svart text och svart bild med tydlig röd text.

Aldrig en CD, ROSACD 28, återutgiven 1991 på Rosa Honung Records. Finns med tre olika omslag; rosa fläckigt / mörkblått och rosarött / mörkblått samt rosarött / mörkblått med ny adress. Själva CD-skivan finns också i tre olika skepnader; svart bild med röd text, skrivet över det svarta, röd bild med svart text och svart bild med tydlig röd text.

Från andra sidan Live, ROSACD 43, utgiven 1993 på Rosa Honung Records.

Bättre sent än nånsin, ROSACD, utgiven 1995 på Rosa Honung Records. Följer med i Asta Kasks box, tillsammans med videön. Säljs inte separat. 5 låtar, samma inspelning som “Från andra sidan”, men dessutom är “Den mänskliga faktorn” med, som bonuslåt.

Samlings-skivor, CD

Kakofoni Nummer 6, utgiven 1995, CD:n medföljer Kakofoni nummer 6. Asta Kask medverkar med två låtar, aldrig förr utgivna på CD i dom versionerna. Inspelningen är från vinylskivan “Live”.

Varning för punk 3, dubbel CD, utgiven av Dolores Records 1994. Asta Kask medverkar med “första” upplagan av bandet.

Vägra anpassning, utgiven 1991 på Rosa Honung Records. Två olika varianter på omslag förekommer, dels “Vägra anpassning” skrivet på en rad, dels skrivet på två rader.

Vägra för helvete, återutgivning av LP:n på CD, 1993, på Rosa Honung Records.